Bildet: Trump og Barron ankommer Florida 17. mars. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Scanpix

Høringen på Capitol Hill med FBI-sjef James Comey og NSA-sjef Rogers var nok et kapittel i sagaen om Donald Trump og det politiske og byråkratiske establishment. De som vil ha Trump stilt for riksrett bruker enhver anledning til å slå spikrene inn i hans kiste.

Men de har det litt travelt: De hører ikke etter hva som blir sagt.

Men så viser heller ikke Comey og Rogers seg som særlig modige. De snakker Trumps fiender etter munnen, up to a point. Når demokratiske representanter forsøker å dømme Trump der og da, nekter de å svare. Men Comey bekreftet at Trump er under etterforskning for forbindelsene med Russland. Men han kunne ikke svare på hvorfor Kongressen ikke ble varslet før etter flere måneder.

Det som gir pressen, britene og Demokratene problemer er at de sjonglerer så mange kort at noen kan falle forkjært og avsløre et helt annet bilde enn det de gjerne vil ha frem. Ett spørsmål er hvem som ved flere anledninger har lekket utskrift av samtaler som kun NSA hadde. Rogers ble kjørt på dette: Hvor mange visste hvem amerikaneren var som snakket med den russiske ambassadøren? Rogers sa det var 19 personer i NSA som visste at det var Michael Flynn, men i tillegg kom flere i Justisdepartementet. Republikaneren Peter King viste til briefingen de tre største tjenestene – FBI, CIA og NSA – ga Trump før innsettelsen. Det gikk bare noen timer før innholdet var lekket til pressen.

Motforestillinger mangler. Det er selsomt å se journalister og liberale representanter løpe i flokk, overbevist om at det betyr at de har rett.

Det er noen grunnleggende fakta som setter spørsmål ved deres fremstilling:

Trumps verste motstandere mener at «noen på innsiden» i USA samarbeidet med russerne. En av dem som mener at Trump er skyldig nærmest uansett, er tidligere E-sjef Kjell Grandhagen. I morges sa han til Dagsnytt at Trumps påstand om at Obama avlyttet ham, kan ha kommet av at FBI avlyttet russerne og fanget opp Trump-folk mens de holdt på. Det var således Trumps feil uansett. Hvis han da ikke hadde funnet på hele historien. Den muligheten lot Grandhagen bli stående.

Man lurer på kvaliteten av norsk e-tjenste hvis dette er standarden.

Det er mye som ikke stemmer. Hvis russerne ønsket å påvirke, hvordan kan det ha seg at det ikke er funnet bevis på samarbeid med Trump-leiren? Heller ikke Demokratene påstår det. Men de fortsetter å gjenta at russerne ville Trump skulle vinne.

Comey imponerte ikke da han måtte innrømme at russerne måtte være helt på jordet hvis de trodde Trump kunne vinne. Comey og andre e-sjefene har ikke protestert når liberale medier har utlagt det som at Putin gikk inn for Trump. Nei, ingen trodde Trump kunne vinne i august 2016, heller ikke Putin. Comey var enig i det. Men da faller det viktigste premisset vekk: Putin forsøkte ikke å få Trump valgt. Derimot forsøkte han å ødelegge for Hillary. Det var Republikaner for Texas, Chris Stewart, klar på og Comey var enig. David Remnick i the New Yorker er overbevist om målet var å ødelegge Hillarys presidency, som de trodde var uunngåelig. Men det er noe helt annet enn å gå inn for Trump, for ikke å snakke om, samarbeide med hans kampanje.

Demokratene har laget et narrativ som snur tingene på hodet: De får det til å fremstå som Wikileaks-publiseringene av Podestas eposter og Hillarys server ble gjort for å hjelpe Trump. Nei, de ble gjort for å ødelegge Hillary. Men liberale medier raser mot det hypotetiske – at Putin ville hjelpe Trump, mens de glatt ser bort fra hva det var Wikileaks avslørte: En korrumpering av Justis- og Utenriksdepartementet hvor Clinton brukte sin posisjon til økonomisk vinning sammen med sin mann. En shakedown på globalt nivå, og Norge har vært med. Hillary samlet den største krigskasse ever. Hanskene var av. De ville ødelegge Bernie Sanders, og Hillary fikk spørsmålene til TV-debattene på forhånd. De hadde ingen hemninger. Når FBI påla utlevering av eposter, flere tusen, ga Hillary blaffen og ødela dem.

Men liberale medier har lagt dette bak seg.

Comey og Rogers svømmer med strømmen.

Men vi har ikke sett slutten på storyen. Det sitter folk i Det hvite hus som vet at tiden er på deres side. De har fire år på seg til å skifte ut Obamas folk og finne ut sannheten.

Midt i strømmen av ord dukker det opp vesentlig informasjon. Comey sa på et tidspunkt at russerne ikke gjorde noe forsøk på å skjule at de hacket Demokratene. – Det var nesten som de ville bli avslørt, sa Comey.

Hvorfor ville de det? Ville de sende et signal? Hvilket?

En annen ting: FBI ba gjentatte ganger om å få utlevert Demokratenes hackede servere, men Demokratene nektet. Hvorfor? Hva hadde de å skjule?

Den liberale verden fremstiller Trump som kriminell, som forræder. Det er nesten som man venter å høre at han har flyktet til Moskva og søkt asyl.

De kan bli skuffet. Talsmann Sean Spicer var helt upåvirket på dagens pressebrief. Han var full av selvtillit og håndterer pressen ubesværet. Det tyder på tillit. Tillit til sjefen.

Siste ord er ikke sagt.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂