Nytt

Noen dansker kaller dem for koranklosser. De dukker opp som paddehatter i alle hovedstedene i Europa. Nå sist i Nyhavn i København. De er stygge og gjør gatebildet utrivelig. Men de skal virke betryggende på oss som ikke ønsker å avslutte livet brått og brutalt ved å bli meid ned av en som ønsker seg en instant-jihad.

Vi har flyttet barrikadene fra landegrensene til gatene våre. Men gjør det oss tryggere? Kan disse betongklossene stanse en lastebil med en morderisk jihadist ved rattet? Denne tyske videoen som tester ut forskjellige jihadbarrierer er nedslående i så måte:

Vi har ved flere triste anledninger allerede sett hvor mye skade en jihadist med en trailer kan gjøre. Og de lar seg dessverre ikke stanse av koranklossene:

Også Jyllands-Posten har konstatert at koranklossene ikke virker. Dansk politi sier at de som er satt opp i Strøget ikke er ment å stanse en lastebil, men å senke farten:

Ifølge TV 2 Lorry er der ellers relativt god plads mellem betonklodserne,  som bl.a. er sat op ved Rådhuspladsen og ved Strøget. Faktisk kan to lastbiler passere hinanden. Men politiet har altså meddelt, at klodserne ikke skal holde lastbilerne ude af gaderne, men blot tvinge dem til at sænke farten.

Men hvis en lastebil kommer i stor fart, så greier ikke disse betongklossene å stanse den uansett. Testen på videoen viser at farten dempes noe, men jeg antar at det er like ubehagelig å dø av en trailer som kommer i 50 km/t som en som kommer i 70.

 

Betongløvene på Drottninggatan endret kun kursen på lastebilen:

Hm. Betongkuler er nok en enda verre idé.

Noen har fått personlig hilsen. Disse stanser knapt en el-sykkel!