Nytt

Det begås mange avanserte tyverier i Norge for tiden, og da er det er ikke telefoner, lommebøker og sykler det dreier seg om. Flere gullsmeder og kjøpesentre har nylig fått ubudne gjester som vet hva de ser etter.

Et forholdsvis nytt utviklingstrekk er tyveri av landbruksmaskiner, hvilket krever en logistikk man normalt forbinder med svært proffe forbrytersyndikater. Nå er også et maskinfirma blitt gjenstand for samme oppmerksomhet:

Østfold politidistrikt ønsker tips etter et stort tyveri av bygningsmaskiner i Moss natt til lørdag.

– Fra firmaet H H Maskin i Årvollveien 95 er det stjålet teleskoptruck, en hjullaster og en beltedumper, forteller operasjonsleder Lars Arnold Stenrød.

Politiet tror gjerningsmennene kan ha brukt en trailer for å få med seg de tre kjøretøyene.

Fra kontinentet hører man av og til om trailere som brukes til å tømme andre sådanne, etter at førerne er blitt overmannet og tatt med til øde steder, hvor tyvene raskt har flyttet det stjålne godset over fra det ene kjøretøyet til det andre ved hjelp av jekketraller. Kan man vente seg denslags i Norge også?

Apropos jekker, så benyttet tyver i Bergen nevnte redskap til å skaffe seg noen helt bestemte felger fra splitternye biler hos en bilforhandler:

– Bilene hadde hver fire betongklosser de stod på. Tyvene har jekket dem opp, tatt felgene og stukket. Det ser ut som om de er ute etter de dyreste felgene, sier daglig leder ved Frydebø, Kenneth Tveit.

Det kan se ut som om leverandører av sikringsutstyr og vektertjenester går gode tider i møte.

 

NRK Østfold: – Må ha hatt trailer under tyveriet
NRK Hordaland: Tyvene gikk grundig til verks