Innenriks

Det er mange store kjøretøy som stjeles  på Hedmarken akkurat nå. De som er rammet er både bedrifter som forhandlere av store kjøretøy, og de som bruker kjøretøyene i sitt daglige virke. Slikt er utfordrende når man allerede driver forretning på pressede marginer.

I løpet av helga ble to lastebiler stjålet fra Norsk Scania på Midtstranda. I tillegg har de ukjente gjerningsmennene brutt seg inn i en tredje lastebil, uten å ha fått med seg denne.
Scania-verkstedet anslår at de to stjålne kjøretøyene har en samlet verdi på godt over to millioner kroner.
—-

Eieren av den ene lastebilen, Termo Partner AS i Stryn, fikk tidlig mandag morgen overbrakt den dårlige nyheten. —-

Vi må ta stadig flere forholdsregler. Dette er lite hyggelig på toppen av allerede pressede marginer, sier han til lastebil.no.

—-

– Det er unormalt mange tyverier i Hamar akkurat nå. Dette virker å være gjennomført av profesjonelle tyver som vet hva de er ute etter, og som har kompetanse til å koble ut GPS og sporingssystemer, sier han.

Østeuropeiske kriminelle blir nevnt.

HA kjenner til at aktører i lastebilnæringen mistenker godt organiserte østeuropeiske ligaer for å stå bak de mange tyveriene. Man frykter også at tyvene har gode kontakter og svært detaljert kjennskap til lastebilfirmaene i Hamar.
 http://h-a.no/nyheter/scania-lastebiler-for-millionbelop-stjaalet-fra-midtstranda#sthash.y2CkKhV3.dpuf