Nytt

Hamar Arbeiderblad skriver om en situasjon som er med på å endre det trauste og trygge Innlandet. Yrkeskjøretøy kan ikke lenger parkeres på vanlig måte før natten faller på. Nå må man ta en del forholdsregler som for eksempel vakthold, og en mer utilgjengelig parkering av kjøretøyene. Hedmark og Oppland er nå områder hvor yrkessjåfører aktivt må beskytte seg mot kriminalitet.

NRK Hedmark og Oppland skriver at dieseltyveri er et økende problem. Dieseltyvene blir stadig mer utspekulerte og koder på dieselkortene er attraktive, hevder lastebileierne. Tyvene er utstyrt med spesialpumper.

– Vi stenger innkjøringer til anlegget, parkerer kjøretøyene mest mulig utilgjengelig og har vakthold, forklarer formann Bjørn Tenvold i Veidekke.

Politiet stopper lastebiler med store dieseltanker på lasteplanet, men klarer ikke å bevise at dieselen er stjålet.

 – Det hender at vi stopper lastebiler med store dieseltanker på lasteplanet, men problemet er at vi skal bevise at den dieselen er stjålet, sier Nordli.

Veidekke har sluttet å låse tankene. Det ender bare med større ødeleggelser, da tyvene borrer hull i tanken. Som en konsekvens av alle tyveriene, fylles ikke drivstofftankene på kvelden lenger.

Artikkelen sto på trykk i Hamar Arbeiderblad 20.november.

http://h-a.no/Nyheter/Nyheter/tabid/72/articleView/true/moduleid/185660/Default.aspx