Nytt

En verkstedeier på Hedmarken har sett seg lei på utallige innbrudd. For en tid tilbake tok han en innbruddstyv fra Litauen på fersken. Tyven fikk bokstavelig en smekk over fingrene.

Verkstedeieren vet at selvtekt er ulovlig og at han risikerer anmeldelse for forholdet, men mener at han må få lov til å forsvare egen eiendom.

Far og sønn Eng i Moelv-bedriften Eng’s Bil & Deler har sett seg lei på stadige innbruddstyverier. Det fikk en litauisk inntrenger merke.

En kar fra Litauen hadde lastet bilen sin full av dekk og felger, som han skulle stjele.

– Jeg tok meg god tid og ba ham legge fingrene sine foran seg på et dekk. Så smekket jeg ham skikkelig. Deretter fikk han beskjed om at det ville gjøre mer vondt hvis han kom tilbake. Han var snekker, men jeg tviler på at han var god til det dagen etter, forteller Tommy Eng til avisa GD.

De valgte ikke å ringe politiet fordi de så for seg at det bare ville ende med en bot hvis de i det hele tatt ville komme tidsnok.

– Jeg vet at selvtekt er ulovlig og at dette var på kanten. Men jeg har lov til å forsvare egen eiendom, sier Tommy videre, og vet at de risikerer anmeldelse.

Tyveriplaget lenge

Den risikoen tar de fordi de har vært plaget av innbrudd og tyverier fra seg selv og kunder i en årrekke. De er lut lei.

Nå har de derfor begynt å patruljere tomta på kveldstid, sperre vegen for eventuelle tyver de «fersker» og fotografere tyver og bilnummer.

Politiet varsler at de muligens ønsker å granske det som er inntruffet.

– Dersom det stemmer at eierne har benyttet seg av fysisk avstraffelse, så er det ikke utenkelig at vi vil se på de uttalelsene som kommer og gå de litt nærmere etter i sømmene, sier kommunikasjonsrådgiver Kari Anne Dobloug i Hedmark politidistrikt.

 

http://h-a.no/Nyheter/Nyheter/tabid/72/articleView/true/moduleid/220885/Default.aspx