Kommentar

Jagland har stilt Nobelkomiteen i forlegenhet ved først å benekte at han hadde møtt Jeffrey Epstein og så komme på det da DN fremla bevis. Her er komiteen foreviget 24. februar: F.v.: Torbjørn Jagland, Henrik Syse, Berit Reiss-Andersen (leder), Anne Enger, Olav Njølstad (sekretær) og Asle Toje. Foto: Heiko Junge / NTB

I mars 2013 fikk daværende leder av Europarådet besøk i sin tjenestebolig i Strasbourg av to menn, hvorav den ene var verdens nest rikeste mann, Bill Gates. Han var i følge med en annen amerikaner, ved navn Jeffrey Epstein. I ettertid er Epstein-navnet blitt spedalsk, og det å ha hatt ham hjemme hos seg, er noe man ikke vil vedkjenne seg.

Dagens Næringsliv har nøstet opp at tidligere fredsmekler, nå leder av en tenketank, Terje Rød-Larsen, har mottatt penger av Epstein. Kronprinsesse Mette-Marit lot seg også involvere sosialt, og da nyheten kom ut, satte det kongehuset i stor forlegenhet.

Thorbjørn Jagland tok imot Jeffrey Epstein og Bill Gates i sin Strasbourg-residens 

Thorbjørn Jagland benektet overfor Nobelkomiteens leder å ha møtt Jeffrey Epstein. Men i 2013 var det et møte hjemme hos Jagland der både Epstein og Bill Gates var til stede. (bak mur)

I desember i fjor hadde lederen av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen, et spørsmål til medlemmene i komiteen. Etter en henvendelse fra DN lurte hun på om de på noe tidspunkt hadde vært i kontakt med Jeffrey Epstein, den overgrepsdømte finansmannen som var kjent for sin mektige omgangskrets. Blant andre tidligere statsminister Thorbjørn Jagland nektet for det. Reiss-Andersen videreformidlet svaret.

Men det er feil.

Ikke bare har Jagland møtt Epstein. Han hadde ham på besøk hjemme hos seg i sitt herskapshus i Strasbourg i Frankrike. Da møtet fant sted, ledet Jagland komiteen som avgjør hvem som får Nobels fredspris.

Alle forsvarer seg med at de ikke visste hvem Epstein var. Det er en dårlig unnskyldning når Google forteller deg alt du vil vite på et sekund. Glemsomheten er bare et påskudd for å slippe å innrømme at Epstein omgås så kjente navn at han automatisk har passerseddel i de høyeste sirkler. Man stiller ikke spørsmål en gang. Prins Andrew, Jeff Bezos, George Stephanopoulos, Bill Clinton, Alan Dershowitz … navnerekken åpner alle dører.

Det visste selvsagt Epstein å spille på. Han fikk en alvorlig trøkk da han ble dømt i Florida i 2007. Han lyktes med å oppnå en svært mild dom og ble bare dømt for en brøkdel av anklagene. Fortsatt hadde han innflytelse og venner som hjalp ham.

Epstein var egentlig aldri «ute» slik en mindre connected person ville vært. Han fikk bo i en egen fløy med kokk og var på jobben utenfor fengslet på dagtid. Fengslet var bare et sted han var nødt til å sove en bestemt tid.

Da han slapp ut, kunne Epstein gjenoppta sitt liv, både det offisielle og det sosiale, hvor unge jenter inngikk. Og here’s the thing, som Biden pleier å si: De samme som hjalp Epstein til en mild dom og soningsvilkår uten sidestykke, inkluderte ham i sine sosiale sirkler. Visste de ikke hva han var dømt for? En god del av de rike og innflytelsesrike «visste», men de var interessert i å hjelpe Epstein med fasaden. De benyttet seg nemlig av hans «tjenester», eller de så gjennom fingrene med at deres omgangsvenner «drev på». Den seksuelle revolusjon har helt siden 1960-tallet hatt sans for tenåringer, og reising og rikdom gjør det mulig å tilfredsstille alle behov.

Tilstrekkelig mange detaljer har kommet ut til at amerikanerne har fått dette med seg. De har forstått at systemet er pill råttent. Da Epstein døde på cellen, var det som om Kennedy ble skutt en gang til. Amerikanerne tåler ikke mer av en elite som tror den er hevet over loven.

Edward Kennedy snakket akkurat som dagens Demokrater om kvinners rettigheter og beskyldte Republikanere for å ville gjeninnføre slaveriet. Selv kjørte han i elva med en kvinnelig medarbeider i beruset tilstand, kom seg ut og lot henne drukne i bilen. Jo Kopechne er ikke blitt glemt, og navnet på elva er blitt et begrep. Det er nok å si Chappaquiddick.

Denne eliten, anført av liberalere, trodde den var hevet over årsak-virkning, i moralsk betydning. Den har trodd den kunne tillate seg hva som helst.

Inn kom en hevner ridende ved navn Trump. De forsøkte å senke ham med sladderhistorier, og Trump har utvilsomt hatt sine svin på skogen. Men nettopp fordi han har vært en av dem, vet han hvor dypt råttenskapen stikker, og det gjør at de hater ham ekstra sterkt.

Anti-Trump-mediene har ikke forstått at de står foran et regnskap. Jo lenger de benekter og forsvarer Bidens, Clintons og Obamas, jo dypere faller de.

Er det noen som tror at pappa Biden bare ville stotret «det er ikke sant» da Trump spurte hvordan Hunter kunne få 3,5 millioner dollar av kona til borgermesteren av Moskva, hvis det virkelig var «debunked», avsannet, som han påsto? Da ville mediene kastet seg over Trump og spikret ham til låvedøra.

Amerikanerne har lært seg å tolke signalene. De leser medienes taushet som en innrømmelse av skyld og skam. Og de har lært seg å hate disse mediene. Det er et sunt hat.

Mediene dekker over den største politiske skandalen i amerikansk historie. Det er som å vise fingeren til amerikanerne, forfatningen og republikken.

Det er ikke bare Demokrater som er del av den moralske sumpen. Også på kristenkonservativ side er det mennesker som lar seg friste.

Jerry Falwell grunnla Liberty university. Junior overtok og gjorde det til en megaforretning med flere milliarder i omsetning. For en stund siden ble det lagt ut et bilde av Jerry jr. som står med armen rundt en ung pike og med åpen buksesmekk. Det ble styremøter, og junior ble suspendert.

Men det var bare begynnelsen. Det viser seg at Falwells har ført et luksuriøst og utsvevende liv. De har vært på nattklubber og drukket på en måte som er uforenlig med jobben. Men verst var det at en elsker til kona sto frem med detaljerte opplysninger om det som var en trekant. Jerry jr. har sittet og sett på mens kona har hatt seg med den unge mannen. Han var med dem på ferier og var en «venn» av familien. En spesiell venn. Det endte selvfølgelig med uvennskap og at Giancarlo Granda avslørte alt. Falwell ble avsatt og har brakt skam over seg selv, familien og farens livsverk.

Dette skremmer amerikanerne. De ser et moralsk forfall som de forstår sier noe om tilstanden til republikken.

Jeffrey Epestein er bare toppen.

Romerriket gikk under delvis fordi overklassen ble moralsk korrupt. Det har vært et munnhell i lang tid. Nå ser vi det omsatt i praksis, og det at også en evangelisk pastor lar seg friste, forklarer noe av den revolusjonære brytning vi har sett i USA.

Skal det være en destruktiv revolusjon drevet frem av oligarker som Bill Gates og Jeff Bezos i samarbeid med venstresiden, BLM og Antifa, eller skal det være den folkelige gjenreisningen av patriotiske dyder Trump står for?

Den iherdighet norske medier forsvarer dekadansen med, sier noe om tilstanden også her hjemme.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: