Bill Gates ble nylig intervjuet av BBC. Der forteller Gates at han opplever at folk skriker etter ham på gata fordi de tror på konspirasjonsteoriene som er spredt om ham.

I et intervju med Today, et program på BBC Radio 4, sier Microsoft-gründeren at han fortsatt kan møte konspirasjonsteoriene om seg selv med en form for humor.

Milliardæren, som har gitt store summer til koronaforskning og vaksineutvikling, har opplevd å bli skreket til på gata av folk som tror han er en del av en elite som ønsker å kontrollere og overvåke befolkningen, blant annet ved hjelp av vaksiner.

– På et vis må du nesten le fordi det er så sprøtt, sier Gates.

– Vil jeg virkelig overvåke disse menneskene? Jeg bruker milliarder på vaksiner. Jeg tjener ikke penger på vaksiner. Vaksiner redder liv, de fører ikke til død, sier han. (NTB)

Bill Gates hyllet i januar norsk vaksineinnsats.

– Norges støtte til noen av de mest effektive institusjonene innen global helse har vært avgjørende for den enorme fremgangen vi har sett de siste 20 årene. Det har vært en ære å jobbe sammen med dere for å akselerere vaksineinnsatsen rundt om i verden, spesielt nå under pandemien, sa Gates den gangen.

Men det er kanskje ikke så merkelig at Gates blir skreket til på gaten. Det er ingen konspirasjonsteori at han har kjøpt seg plass i styret til WHO. Hans globalistiske drømmer, som han delte med WHO-sjef Tedros Adhanom irriterte mange. Gates er dessuten USAs største private landeier.

Multimilliardæren har gitt 319 millioner dollar til diverse medier. Han hadde nær kontakt med sexforbryteren Jeffrey Epstein, som han utnyttet til å møte Nobelkomiteens leder Torbjørn Jagland. Og i fjor ble Bill Gates faktisk nominert til Nobels fredspris.

Også bakgrunnen for ekteskapsbruddet mellom Bill og Melida Gates hadde en nokså pikant bakgrunn.

Samtidig rakket Gates til stadighet ned på Trump, mens han tok Kina i forsvar.

Bill og Melinda Gates Foundation har utviklet seg til en internasjonal aktør som virker å ville redesigne verden. Han har grandiose planer, som å spraye støv ut i atmosfæren for å bekjempe den såkalte klimakrisen. What could possibly go wrong?

Forskere vil kalke stratosfæren for å dempe solbestrålingen

To måneder før pandemien brøt løs, i oktober 2019, hadde verdens ledere innen helse, offentlig og privat sektor en øvelse for å trene på en pandemi med et korona-virus.  WHO, representanter for Verdensbanken og Big Pharma var der. Bill Gates var en viktig aktør. Kontroll på media og finansiering  var høyt på dagsorden.

Vaksinene mot Covid-19 har vist seg ineffektive i å forhindre smittespredning. Heller ikke de massive nedstengningene, som Gates uttrykte sin støtte til, har hatt dokumentert effekt.

Pandemien var ren bonanza for eierne av de store tech-selskapene, og Bill Gates økte sin formue med 6,6 milliarder dollar i 2021.

Så Gates blir ikke akkurat ruinert av sitt veldedige arbeid, og klarer seg nok greit med en formue på over 138 milliarder doller ved årsskiftet. Er det derfor han allerede er i gang med å advare mot den neste pandemien?

Denne massive konsentrasjonen av verdier på noen få hender er en trussel både mot kapitalismen og demokratiet, antyder den amerikanske professoren i økonomi, Philip Kotler. Den nye føydalismen som er i ferd med å utvikle seg er en stor trussel mot alle som ikke tilhører det riktige miljøet.

Makt korrumperer, og Gates har enorm makt. Da er det kanskje ikke så merkelig at folk får sine mistanker om at ikke alt han driver med tåler dagens lys.

Gates sier at han drømmer om å oppnå mye gjennom sin filantropi. Spørsmålet er bare: Hva vil han oppnå? Og hvem vil tjene på dette?

Det blir neppe middelklassen i Vesten.

Den nye føydalismen: Eiendomsretten under angrep, friheten skal fjernes

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.