Frankrike ser en eksplosiv økning av kriminaliteten. Drapsraten er opp 90 prosent de siste tyve årene. Macron sier at folk ikke har rett til å forsvare seg selv.

En bonde er blitt tiltalt for drap etter at han i selvforsvar skjøt en innbruddstyv. Mannen var alene hjemme med sin tre år gamle datter da fire menn brøt seg inn i hjemmet hans. Mannen avfyrte to skudd, og det ene drepte en av inntrengerne. Macron mener at bonden burde overlatt situasjonen til politiet:

– Vi lever i en rettsstat og det er offentlige myndigheters oppgave å sikre borgerne. Jeg er ubestridelig motstander av selvforsvar. Ellers blir landet som det ville vesten. Jeg vil ikke ha et land der våpen sprer seg og hvor det er opp til innbyggerne å forsvare seg selv.

Macron sa at franskmenn må stole på at politiet og gendarmeriet sørger for deres sikkerhet.

Macrons kritikere peker på Frankrikes drastisk forverrede sikkerhetssituasjon, spesielt økningen av drap og seksuelle overgrep. Bare i perioden 2017–2018 økte antall voldtekter med 17 prosent. Eksistensen av 1514 no-go-soner i majoritetsmigrant-nabolag der selv politiet vegrer seg for å gå inn, har ført til frykt for at Frankrike ikke er i stand til å beskytte sin egen befolkning.

Med henblikk på det franske presidentvalget har Macron forsøkt å dekke over sine spinkle resultater innen kriminalitet og sikkerhet. Han skal være svært upopulær blant politifolk, som ber om militær støtte for å gjenopprette lov og orden i landet.

– Det er også derfor jeg besluttet å opprette 200 gendarmeri-brigader for å være mer til stede i landdistriktene, sa Macron til Europe 1.

Tidligere leder av den franske etterretningstjenesten DGSE, Pierre Brochand, sa fornylig i et intervju at Frankrike risikerer borgerkrig om de ikke stanser masseinnvandringen:

– Frankrike risikerer borgerkrig

Brochand er ingen optimist. Han ser en apokalypse foran oss. Det er en tung arv å overlate til våre etterkommere. Kent Andersens artikkel Der loven ikke opprettholdes provoserte SVs Kirsti Bergstø så sterkt at hun tok den opp i Stortingets spørretime. Den er verdt å lese en gang til:

Der loven ikke opprettholdes

«Unntakstilstanden og sikkerhetsstyrkene er ikke der for å hindre terror: De er der for å kontrollere borgerne, så ingen begynner å søke rettferdighet selv.»

«Hvis myndigheter ikke kan verne borgerne mot vold og overgrep, så har borgere rett og plikt til å beskytte seg selv, hverandre og sin eiendom. Innbyggere gir bort sin rett til å bruke vold mot at myndighetene garanterer for sikkerheten. Dette er en klar samfunnskontrakt mellom folket og staten.»

Oppdatering 15. april:

Informasjonen om at den franske drapsraten er økt med 90 prosent de siste tyve år stammer fra kriminologen Alain Bauer. Det viser seg å være en diskutabel påstand da Bauer kombinerer drap og drapsforsøk i sine tall. Det endrer dog ikke Macrons standpunkt. Takk til hayek356 i kommentarfeltet!

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.