Sykkeltyvene laster tyvegodset inn i traileren. Etter at Steffen konfronterte de to tyvene tok det ikke lang tid før syklene ble losset igjen. Foto fra Facebook

To utenlandske trailersjåførene var i full sving med å stjele barnas sykler da Steffen kom for å hente datteren si ved skoledagens slutt.

– For en frekkhet og tjuvpakk!

Steffen André Tveiten MacQueen legger ikke fingrene imellom når han beskriver synet som møtte ham mandag overfor NRK. Han hadde akkurat hentet datteren si fra skolebussen, da han oppdaget de to som lastet syklene inn i det litauiske vogntoget.

Mennene bar Steffens datters sykkel, og andre barns sykler, og la dem inn i traileren.

Det verste var at ungene fikk se hva som skjedde, sier Steffen:

– Jenta mi var redd, og begynte å gråte. En sykkel er en sykkel, men ungene sine, de vil man beskytte. Jeg vil jo ikke at datteren min skal bli redd for å ta bussen, sier Steffen til NRK.

Steffen fortalte litauerne nøyaktig hva han synes om dem. Dette er hans egne ord på Facebook:

«lille jenta mi vart redd og på toppen prøve idiotane og forsvare sei…då smalt hoved sikkringa og idiotane fekk kjenne pappa vrede på 3 språk og 110 db ? ?ska tru dei va snar og losse bilen før sykkla og ei direkte henvisning til kor begge sku fare..»

(…)

«Det verste e att ungene sku oppleve Ditte,håpe disse 2 kreaturene tenke på ho som skreik når dei trilla sykklane inn i bilen ?
Unne disse 2 evig rektal kløe og kronisk lemus i begge øynene ?»

Han har anmeldt saken til politiet, som senere tvitret dette:

«Buktamo, politiet fikk tidligere i ettermiddag melding om forsøk på tyveri av flere sykler i området. Et våkent vitne observerte at 5-6 sykler ble lasset i en semitrailer som kom forbi. Vitnet avverget hendelsen. Søk etter aktuell trailer har ikke gitt resultat i ettermiddag»

Vogntoget eies av Girteka, som er et av Europas største transportselskaper med over 5.000 vogntog og 12.000 ansatte.

Kommunikasjonssjef Kristian Kaas Mortensen i Girteka har tatt kontakt med Steffen og beklaget på vegne av selskapet.

– At to personer gjør dette er uakseptabelt. Jeg er flau og skamfull, og skuffet over at to personer klarer å ødelegge for et helt selskap, sier Kaas Mortensen til NRK.

Kaas Mortensen sier at man skal stoppe vogntoget, som skal være på vei til Alta eller Skjervøy.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂