22 år gamle Charlie Dan Lind fra Sortland ligger i koma, alvorlig skadet, på UNN etter kollisjonen med traileren. Privat foto

Charlie Dan Lind ble kritisk skadet i en kollisjon med et utenlandsk vogntog. Kaffemestern Tromsø nekter nå å ta imot varer levert av utenlandske vogntog.

7. januar var Charlie på vei tilbake til Tromsø og jusstudiene etter juleferien da en trailer traff 22-åringens bil. I en nedoverbakke fikk trailesjåføren sleng, og hengeren kom rett mot Charlie og hans Ford Focus.

Charlie ligger nå i koma, hardt skadet. Foreldrene vet ikke hvor store hjerneskader sønnen har fått, skriver iTromsø.

Trailersjåføren er siktet for uaktsom kjøring etter ulykken på E8.

Aksepterer ikke utenlandske vogntog

Kaffemestern Tromsø la to dager senere ut denne meldingen på sin Facebook-side:

«Vi som mange andre har vi sett oss lei av vogntog fra utlandet som ikke har noe på våre vinterveier å gjøre.Som alle sikkert har fått med seg har det vært en alvorlig ulykke med et vogntog fra utlandet i Balsfjord, som resulterte i at en ung mann ligger på sykehuset og kjemper for livet. Vi har bestemt oss for at vi skal gi våre leverandører beskjed om at vi ikke aksepterer bruk av vogntog fra utlandet for våre varer/kaffemaskiner. Dette resulterer sikkert i høyere priser for oss, men vi tar regningen i viten om at veien er litt tryggere med dette valget vi har tatt. Kjør forsiktig. Mvh Kaffemestern Tromsø»

Daglig leder Torfinn Sandvolli firmaet ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentar om beslutningen, skriver iTromsø.

Politiet har uttalt at etterforskningen tyder på at sjåføren mistet kontroll på kjøretøyet, og selv om dekkene til vogntoget var lovlige skal de ha vært uegnet for det svært glatte føret mandag i forrige uke.

Politiet tok midlertidig beslag i førerkortet til trailersjåføren, som er en utenlandsk statsborger. Han er avhørt og siktet for uaktsom kjøring, skriver iTromsø.

– Det er sinnsykt

Charlie Dan Linds mor, Ramona Lind:

– I tre år har Charlie kjørt strekningen Tromsø–Sortland. Og i tre år har jeg ventet på at noe slikt skulle skje. Jeg har sett galskapen når det gjelder utenlandske trailere som kommer til Norge på dårlige dekk, og jeg har sett dem få kjøre videre på vinterføre uten kjetting. Det er helt sinnssykt.

Charlies far, Ulf Skovli, sier at det er helt utrolig at sønnen lever. Han fikk skade på hovedpulsåren ved hjertet, milten hans var delt i to og lungene hadde kollapset.

– Da vi kom hit i går visste vi ikke om vi kom til en som var i live eller ikke. Det var veldig sterkt å se ham, sier Lind mens hun tørker tårene som triller nedover kinnet.

Hun er urolig for hvilke hjerneskader sønnen kan ha pådratt seg.

– Skulle ikke vært på veien

Traileren skulle aldri vært på veien, sier Lind:

– Selv om dekkene skal ha vært lovlige, så er de ikke egnet for forholdene i Norge på vinteren.

«Hvem er det som er så feig at vi må ha forhold som tillater disse å komme over grensen?» spør Ramona Lind i et facebookinnlegg som er delt mer enn ni tusen ganger og har fått over fem tusen kommentarer:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.