22 år gamle Charlie Dan Lind ligger fremdeles i koma, alvorlig skadet, etter kollisjonen. Privat foto

Charlie Lind ligger i koma etter kollisjon med et vogntog. Han vil trolig aldri våkne igjen. Den litauiske vogntogsjåføren er dømt til 90 dagers fengsel.

– Jeg opplever straffen som en hån mot livet til Charlie, sier moren Ramona Lind til NRK.

Charlie Dan Lind ble kritisk skadet i en kollisjon med et utenlandsk vogntog på E8 i Balsfjord i Troms. Han har vært i en varig vegetativ tilstand i to måneder, og det er usannsynlig at han noen gang vil våkne fra komaen.

7. januar var Charlie på vei tilbake til Tromsø og jusstudiene etter juleferien da en trailer traff 22-åringens bil. I en nedoverbakke fikk trailesjåføren sleng, og hengeren kom rett mot Charlie og hans Ford Focus. Han hadde ingen sjanse.

Det utenlandske vogntoget var ikke skodd for de vanskelige kjøreforholdene, og sjåføren ble siktet for uaktsom kjøring.

Sjåføren ble ikke dømt til å betale oppreisningserstatning, fordi retten mener at han ikke opptrådte grovt uaktsomt.

Dommen får flere til å reagere.

«Når Nord-Troms tingrett dømmer mannen til 90 dagers fengsel, så kan man lure på hvor mye et menneskeliv egentlig er verdt. Når han i tillegg er frikjent erstatningsansvaret, sier Nord-Troms tingrett at Charlie Linds liv ikke er verdt noe, og at utenlandske sjåfører kan gjøre som de vil på norske veier», skriver Nord-Norges-kontakten i Truckers International Assosiation (TIA), Hans Petersen, i en kronikk på nettsiden Nordnorsk debatt.

I dommen står det at «tiltalte holdt for høy hastighet etter de rådende forhold og var i en situasjon som påkalte særlig aktpågivenhet». Ifølge dommen burde sjåføren innsett at kjøringen kunne medføre en betydelig personskade.

Sjåføren erkjente skyld etter veitrafikkloven men nektet skyld etter straffeloven.

Etter ulykken har Ramona Lind stått frem i media for å rette søkelyset mot dårlige skodde vogntog på norske vinterveier. Hun har krevd endringer og forbedringer som kan hindre ulykker lik den sønnen hennes var involvert i.

OPPDATERING KL. 20.05: Charlie døde torsdag ettermiddag, melder iTromsø. – Sorgen er så ubeskrivelig vond, sier hans mor Ramona Lind.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Mest lest

Les også