To Coop-sjåfører frilanset som sykkeltyver på si’ mens de kjørte lastebil for transportselskapet Harlem Solutions og Coop.

Takket være en kvinne som brydde seg, ble de to tyvene stanset. Synnøve Tangen observerte to mistenkelige menn i 40-årene i en lastebil med Coop-logo på.

Hun forteller til Bygdeposten(+) at lastebilen sto i busslommen ved byggefeltet i Nedre Eggedal og at det så ut som mennene forsøkte å stjele sykler som sto parkert der.

Det lille, typisk norske tillitssamfunnet, der ungene kunne sette syklene sine ved hovedveien mens de tok skolebussen videre, ligger i Sigdal kommune i Buskerud.

Tangen stoppet og holdt oppsyn med de to i fem minutter. Til slutt ristet de på hodet, satte seg inn i lastebilen og kjørte videre.

– Jeg kunne ikke med sikkerhet vite om mennene stjal sykler, men jeg tok kontakt med Coop Prix i Nedre Eggedal og varslet om sjåførenes mistenkelige oppførsel, sier Tangen.

De ansatte ved den lokale Coop-butikken kontaktet hovedlageret og da lastebilen returnerte dit, ble det funnet en sykkel i lasterommet.

Sykkelen tilhører 12 år gamle Tuva Einang.

– Det er trist at ungene skal bli frastjålet syklene sine når de setter dem fra seg for å ta skolebussen. Det må være utrolig flaut for butikkjeden at noen bruker uniformerte biler når de stjeler så åpenlyst som dette, sier Tuvas far.

Utrolig nok klarte ikke Coop å få levert sykkelen tilbake samme dag. Først fire dager senere kunne de levere den tilbake, for det var da de hadde transport ut til Nedre Eggedal.

– Dette er så pinlig for dem at de burde sendt sykkelen tilbake med en gang, slik at datteren min kan sykle igjen når hun trenger det, sier faren.

Coop beklager og sier de har fulgt opp «hendelsen» med leverandøren.

Eier og daglig leder av Harlem Solutions, som er transportselskapet Coop benytter i Sigdal, er Dag Harlem. Han sier selskapet har nulltoleranse for tyverier, han kalte derfor de to tyvene inn på teppet umiddelbart og vil gi de avskjed. Han beklager ifølge Bygdeposten på det sterkeste og vil kontakte Tuva Einang for å be om unnskyldning.

Her blir trailersjåførene ferska mens de stjeler barnas sykler

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.