Nytt

Prix-butikken på Tranberg i Gjøvik. Foto: Google Maps.

Lokalmedier i Mjøsområdet skriver torsdag om en skremmende opplevelse som en tolv år gammel jente og en fem år gammel gutt ble utsatt for på Gjøvik i 15:30-tiden samme ettermiddag.

Barnas mor skrev først selv om saken på Facebook. Hun skulle på en Prix-butikk på Tranberg, og barna satt igjen i bilen utenfor. Hun legger merke til to menn utenfor butikken idet hun parkerer, og går deretter inn for å handle. Ved en tilfeldighet ringer hun datteren angående ærendet i butikken, akkurat idet de to mennene forsøker å ta seg inn i bilen der barna sitter:

Disse to mennene river og sliter i dørhåndtaket på bilen for å komme seg inn i bilen til barna. Heldigvis ser jeg ALLTID til at Julie trykker på sentrallåsknappen før jeg går, de gangene hun/dem ikke vil være med meg. Bilen er alltid låst.

Moren slipper det hun har i hendene, og til tross for en ankelskade løper hun tilbake til bilen. Mennene befinner seg ved vinduet der den fem år gamle gutten sitter.

Jeg er rimelig sint og skremt, og lurer på hva i helvete dem holder på med!!

Dem sier dem har tatt feil bil, og forsvinner fort. Feil bil var det ikke, for dem hadde ikke bil. Dem går. Min beste venninne observerer dem rett ved skolen en liten stund etterpå.

Politiet har etterlyst de to mennene, som er av utenlandsk opprinnelse, og sannsynlivis er fanget opp av butikkens overvåkingskamera.

I samtale med TV 2 forteller moren:

– Det var jo ikke noen ålreit opplevelse, det var det ikke. Jeg har gitt dem en ekstra klem i dag. 5-åringen var redd og ville snakke om det som hadde skjedd, men han fikk sove til slutt, heldigvis, sier hun.

– Han er nesten for liten til helt å skjønne hva som skjedde, men i bilen på vei hjem sa han «tenk om de hadde tatt oss, mamma. Da kunne ikke jeg begynt på skolen til høsten».

Den ene mannen skal ha smilt hånlig og stukket tunga ut av munnen mot datteren, forteller moren på Facebook. Hun skal aldri forlate barna i bilen igjen, sier hun til TV 2.

 
 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!