Sakset/Fra hofta

Det er gått seks måneder siden terroren i Stockholm. Husker du hvor mange som ble drept av usbekeren Rakhmat Akilov? Sannsynligvis ikke. For det har vært mange terrorangrep i Europa etter 7. april. Man greier ikke å holde oversikten over hvor mange og når eller alle navnene på jihadistene. Istedet sitter man igjen med en følelse av generell utrygghet.

Koranklossene som dukker opp som paddehatter rundt om i Europa har tatt flere former og fasonger. De minner oss om hvem som står bak angrepene. Det er selvsagt fremdeles noen som insisterer på at dette ikke har noe med religion å gjøre. Det spiller ingen rolle for dem om jihadisten roper Allahu Akbar idet han skjærer strupen over på sine ofre. De vil tviholde på den ideen om de så skulle befinne seg flatklemt under et lastebilhjul. For noen vil aldri kunne overbevises om at fremtiden for Europa er høyst usikker og at årsaken til dette heter islam.

Betongløvene som skulle beskytte fotgjengerne i Stockholm greide ikke det.

Stockholm har ikke lært. De velger å kjøpe inn flere betongløver, til tross for at de veier for lite til å stanse en lastebil. Selv journalisten fra SVT må spørre:

De här betonglejonen kan inte hindra en lastbil i full fart, varför har ni då satt ut fler?

– För att försvåra den typen av attacker, men riskerna kan inte byggas bort till 100 procent, säger Erik Söderberg, pressansvarig på Trafikkontoret i Stockholms stad.

Invaggar man inte stockholmarna i en falsk trygghet då?

– Det kommer alltid vara vissa risker med att vistas i Stockholmstrafiken. Man behöver naturligtvis vara uppmärksam men vi vill inte ha en stängd stad där människor inte kan leva ett naturligt liv.

Prisen for den innbilte friheten er risikoen for jihad-terror.

Hverken i Stockholm, Gøteborg eller Malmø har det skjedd noe særlig med hensyn til å forhindre terrorangrep med lastebil. I Malmø skal det settes opp påler ved torget, men i Stockholm har man ingen slike planer:

– Då kräver det andra helt andra resurser både i form av pengar och personal. Vi behöver då också säkerställa att utryckningsfordon och varuleveranser kan ta sig fram på ett säkert sätt, säger Erik Söderberg, pressansvarig Trafikkontoret Stockholms stad.

Det vil bli dyrt å sikre innbyggerne fremover, men prisen for ikke å gjøre det er enda høyere.

SVT