7. april 2017 døde 11 år gamle Ebba Åkerlund i terrorangrepet i Drottninggatan i Stockholm. Hun var på vei hjem fra skolen, og skulle møte moren sin ved T-banen. Men Ebba kom aldri frem. Hun ble ett av fem dødsofre i terrorangrepet. Det tok lang tid å få identifisert Ebba, og å få gitt familien beskjed om at datteren var blant de døde. Familien lette desperat etter henne og la ut en hjerteskjærende etterlysning:

Vi som så bildet av Ebbas maltrakterte kropp, glemmer det ikke så lett. Jeg gjorde meg noen tanker da det plutselig dukket opp om natten. En ung jente som var delt i to av en jihadist. Det gjorde fysisk vondt å se. Våre samfunn er så sårbare, og det er myndighetenes jobb å beskytte oss. De har feilet. Og de fortsetter å øke risikoen, i den villfarne tro at alle mennesker er like.

Ebbas foreldre får aldri go’jenta si tilbake. Og de er sinte. På staten, som ikke kunne beskytte datteren mot en morderisk jihadist. Rettssaken mot Rakhmat Akilov har nettopp startet. Advokaten til Ebbas pappa, Thomas Bodström, sier at de vurderer å stevne staten, i den hensikt å gjøre samfunnet ansvarlig for terroren.

– Om vi får en grund för en stämning så kommer vi stämma staten vid en domstol och göra samhället ansvariga för det här. Sen blir det i så fall en rättegång efter det, säger Thomas Bodström.

Betongløvene som skulle beskytte fotgjengere i Drottninggatan, var for lette, viste en undersøkelse.

– Det har kommit fram i förundersökningen, det framgår att de här lejonen är för lätta, de står för glest, säger han till SVT:s Morgonstudion.

Foto: Reuters

Ebbas pappa bestemte seg allerede i mai i fjor for å fokusere på samfunnets ansvar for terrorangrepet. Han er ikke interessert i Akilov, men vil vite hvordan samfunnet kunne la dette skje.

– Vi ska ha en juridisk analys av det här, vem och vilka som brustit. Om det är skadeståndsåtal mot staten eller Stockholms stad, och om det är möjligt. Vi kan också vända oss till regeringen för pengar, säger Bodström.

Det er på høy tid at noen krever at myndighetene stilles til ansvar for innvandring av jihadister som ønsker å ta livet av oss.

Blomsterpottejihadbarrikade på Oslo S. 

Vi kan ikke forsvare oss innad i eget land. Vi må ha rett til å føle oss trygge når vi går på jobben og barna går på skolen. Med sitt voldsmonopol er det statens plikt å sørge for vår sikkerhet. Kloakkrør og forvokste blomsterpotter er ikke til mye hjelp hvis vi fortsetter å slippe drapsmenn inn i landet. Vi må fjerne årsaken, ikke symptomene.

SVT

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.