For noen kan ikke islamiseringen gå fort nok. Unge, kristne studenter skynder på.

Studentpolitiker, Terje-André Kvinlaug (bildet) har utløst full jubel i Bergen Moské etter forslag om imam ved Universitet i Bergen (UiB). Kvinlaug står på Sosialdemokratisk liste ved UiB som stiller til valg til studentparlamentet i Bergen med ønske om å innføre student-imam ved universitetet. Kvinlaug tenkte at vi har studentprest, så hvorfor kan vi ikke få en student-imam?

– Vi lever i et flerkulturelt samfunn. Allerede nå finnes det et bønnerom på universitetet, og skal man argumentere for å være nøytral til religion, blir det feil. Da må vi fjerne bønnerommet og studentprestene, sier Terje-André Kvinlaug, andrekandidat for Sosialdemokratisk liste og selv aktiv i en kristen menighet i Bergen.

Rektor Dag Rune Olsen er også positiv til forslaget og mener ordningen må bli et samarbeid mellom trossamfunnet og Studentsamskipnaden.

– Mangfold er en styrke for oss fordi det gir ulike perspektiver. Det er viktig at ulike syn på liv og kunnskap kan stilles opp mot hverandre, sier Olsen til NRK

Venstrealliansen ved UiB er negative til forslaget fordi de ønsker et livssynsnøytralt universitet.

 

Universitetsavisa  NRK

Foto: Wikipedia

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂