Jean Claude Juncker, som allerede har meldt at han ikke tar gjenvalg, har endelig erkjent at det ikke blir noen «United Nations of Europe». Drømmen om superstaten er knust – av de stemmeberettigede europeerne som tviholder på sine nasjonalstater.

Juncker sier at han nå aksepterer at vanlige europeere ikke vil ha superstaten EU innført snikende via bakdøra. Brussel må tillate at de ulike medlemsnasjonene får mer å si når det gjelder EUs politikk, sier han.

EU har i alle år sagt at å gå tilbake til å være en handelsavtalebasert organisasjon er uaktuelt. Og frustrasjonen til de ikke-folkevalgte som Juncker er stor – de har ikke noen løsning på problemet som de selv er en del av. Juncker selv endte opp med å banne i sin tale: «faen, hva vil dere vi skal gjøre?»

«Merde!» utbrøt EU-presidenten fra Luxemburg.

Det spørs om den nye taktikken om å se ut som om man lytter og spiller på lag vil være nok til å stanse mistroen til EU-byråkratiet. Folk flest er lei av politikere som meler sin egen kake og lever helt uforstyrret av politikken som de pådytter andre. Det kunne ikke fortsette i all evighet.

Daily Express

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂