EU er i ferd med å bli omgjort til en udemokratisk superstat uten samtykke fra folket. Dette advarer den polske økonomen og politikeren Jacek Saryusz-Wolski om i et intervju med Remix News.

Saryusz-Wolski har vært medlem av Europaparlamentet (MEP) siden 2004. Han ble født i 1948 i Polen, så han har personlig erfaring med hvordan kommunistiske samfunn fungerer. Det er derfor illevarslende at han mener å gjenkjenne trekk fra undertrykkende kommunistiske stater i EU.

Europaparlamentets konstitusjonelle komité vedtok en resolusjon 25. oktober med en rapport som inneholder vidtrekkende traktatendringer utarbeidet av den såkalte Verhofstadt-gruppen. De ble ledet av belgiske Guy Verhofstadt, som er en entusiastisk tilhenger av et sentralisert EU.

Saryusz-Wolski påpeker at «Dette er en slags gruppe politiske ideologer, noen av dem vil jeg til og med kalle fanatikere, som ønsker å bygge en superstat på ruinene av nasjonalstater, hvor et politisk oligarki vil styre uten å stå til ansvar og unnslippe borgernes demokratiske kontroll».

En avstemningen er planlagt 22. november som vil formelt utløse prosedyren for å endre eksisterende traktater.

I Europaparlamentets resolusjon refererer forfatterne til Ventotene-manifestet til den italienske kommunisten Altiero Spinelli. Manifestet hans er sitert først. Jacek Saryusz-Wolski mener dette viser tydelig at denne ideen om å endre EU-traktaten er forankret i en kommunistisk og marxistisk visjon for Europa, der nasjonalstater blir avskaffet og hvor folkestyre i praksis ikke eksisterer.

«La oss være klare: Dette prosjektet for å reformere EU-traktatene er kommunistisk», sier Saryusz-Wolski. «Dette er ren bolsjevisme! Dette fremtidige demokratiet, som i kommunismen, skal ledes av revolusjonære partiers diktatur».

Rapporten fra Verhofstadt-gruppen foreslår å overføre enda mer makt til Unionen på mange ulike områder, fra klima- og miljøspørsmål via folkehelse, grensepolitikk, utenrikssaker og indre sikkerhetssaker til industri og utdanning. Det blir ikke mye reell makt igjen til medlemslandene. EUs muligheter til å presse, straffe og true tidligere uavhengige nasjonalstater vil øke ytterligere.

Jacek Saryusz-Wolski er også sterkt kritisk til at mye av dette arbeidet utføres under radaren. Bare eksperter og et svært lite antall journalister har lagt merke til at dette skjer. Han mistenker at dette er bevisst.

Intensjonen er å gjøre store endringer internt blant makteliten i Brussel, på en diskret måte. Offentligheten skal ikke legge merke til at EU som et fellesskap av suverene stater blir avskaffet og en superstat opprettes uten samtykke fra folket.

«Hvis folk ønsker avskaffelse av nasjonalstater, så er det greit, selv om jeg ikke liker det. Ønsker dere en superstat der en kaste av eurokrater regjerer uten kontroll av innbyggerne? Gi i så fall uttrykk for din godkjenning. Men i Brussel vet de godt at en slik avtale ikke eksisterer og ikke vil eksistere. Så de ønsker å gjøre dette i hemmelighet», kommenterer Jacek Saryusz-Wolski.

«Problemet er at Europa er blitt kapret, det er stjålet. Akkurat som Zevs, i form av en okse, bortførte Europa, har venstreliberale miljøer tatt i besittelse noe som var et begrep med kristen opprinnelse, noe som var tuftet på subsidiaritetsprinsippet, som for øvrig er avledet fra Kirkens samfunnslære. Dette blir forvandlet av dem til et prosjekt med kommunistiske røtter. Forfatterne av Europaparlamentets utkast til resolusjon og rapport legger ikke engang skjul på dette».

EU presser på for mer sensur av internett, truer Elon Musk og Twitter

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.