Nytt

Facebook forandrer stadig på algoritmene sine. Det betyr at du ikke nødvendigvis får se det du ønsker deg i nyhetsoppdateringene. I det pågående arbeidet med å fjerne såkalte «fake news» eller de som flere av våre meningsmotstandere mener publiserer «fake news» er det en økende fare for at vi gradvis blir borte for deg. I allefall på Facebook.

Vi merker allerede, når vi fremmer saker, at det er blitt dyrere for oss og at vi når ut til færre personer i nyhetsoppdateringene.

I august ifjor droppet Facebook rekkevidden vår med ca. 25% og nå i januar har de gjort det igjen. Denne biten er det dessverre Facebook som styrer og bestemmer og klager fra oss fører ikke frem til annet enn goddag-mann-økseskaft-svar fra deres side.

Vi har skrevet om denne utviklingen, senest her: Gamle skjeletter blir som nye.

Man ønsker såkalte uavhengige byråer som skal bestemme hva som er fake news. Poynter er ledende her. De har liste over byråer i hvert land som skal tildeles denne oppgaven. Norge har så langt ikke meldt noen som skal være faktapoliti.

Det har allerede begynt i USA og i Tyskland. Og nå melder også Italia sin interesse, skriver Politico.  Vi omtalte den saken her. Skremmende er bare fornavnet. Facebook opphøyes til et godt eksempel. De gjør sin del ved å modifisere algoritmene.

“Platforms like Facebook have created great benefits for people and customers: they are doing their part as an economic entity in adopting policies to modify their algorithms to reduce this phenomenon”, he said.

Vi har flere ganger her i redaksjonen mottatt meldinger fra lesere som ikke ser Document på Facebook. Selv ikke når de setter oss opp som prioritert i nyhetsoppdateringen. Andre ganger er det umulig å dele saker, sier andre lesere.

Men vi kan ikke bare gi opp. Vi har over 26.000 følgere på Facebook og vil gjerne ha fler. Vi ber dere derfor alle om å gjøre en liten innsats:

Klikk på Rediger preferanser under Nyhetsoppdatering:

fb-preferanser2

Velg oss som prioritet!!! (du kan velge flere, det er bare å klikke på ikonbildene)

fb-preferanser1

Tilbake til Nyhetoppdatering. Velg Nyeste. Denne biten må du gjøre hver gang, for Facebook går automatisk til Topphendelser hvor det er de som styrer hva du får se.

document-fb1

Husk deretter å like, kommentere og dele. Jo høyere aktivitet vi har på sakene, jo større rekkevidde gir Facebook oss når vi bruker penger på å nå ut til nye lesere.

Tusen takk for at du hjelper oss å bli større. Med litt ekstrainnsats fra alle så går det enda raskere.