Fire av gislene som ble tatt 7. oktober i fjor, er reddet ut fra Gaza i live, skrev Document i går.

Kommentarfeltet oversvømmes av begeistrede meldinger fra våre lesere. En slik fantastisk nyhet burde skape store overskrifter i alle medier i Norge.

Da det ikke var i mine tanker å sjekke hvordan norske medier dekker saken, takker jeg en av våre lesere, Frederico, som skriver at «Ark» spyr ut hatefulle manipulerende «fake news»-artikler. Han skriver blant annet:

Denne overskriften tar kaka: – 94 palestinere skal være drept under redningsaksjonen.

– Ikke et ord om seriøsiteten av antallet, ikke et ord om at dette var onde barbariske torturerende terrorister (90), ikke et ord om at disse onde barbariske terroristene holdt seg skjult med å bruke sin egen sivilbefolkning som levende skjold (4).

NRK har siden oppdatert dødstallet, som vi ser i hovedbildet i artikkelen.

Statskanalen vet å manipulere sine lesere, og det er først når vi klikker inn på artikkelen at vi får vite at fire israelske gisler er reddet:

Fire gisler som ble kidnappet av Hamas 7. oktober 2023, er funnet i god behold, ifølge IDF. Samtidig sier Hamas at minst 210 palestinere er drept i de israelske angrepene i forbindelse med aksjonen.

Så publiserer statskanalen beleilig en video hvor IDF angrep Nuseirat-flyktningleiren med missiler lørdag. Videoen ble verifisert ved å sammenligne andre bilder fra internasjonale byråer, skriver NRK.

Som Faktisk.no, jobber NRK iherdig med å verifisere alle handlinger til IDF, men publiserer uten å stille spørsmål tvilsomme dødstall fra en terrororganisasjon.

– Ifølge Hamas-regjeringen på Gaza-stripen skal minst 210 palestinere være drept i de israelske angrepene mot flyktningleiren Nuseirat i forbindelse med at gislene ble hentet ut. I tillegg skal minst 400 være såret, melder Reuters.

Så får vi en oversikt over antall drepte i krigen så langt, for vi skal ikke glemme «folkemordet» på palestinerne. Ikke før i slutten av artikkelen får de fire gislene spalteplass.

Sjekker vi andre norske medier, ser vi den samme vinklingen. Alle legger fokuset på «drepte sivile» palestinere i de israelske angrepene mot flyktningleiren Nuseirat i forbindelse med at gislene ble hentet ut.

Flere venstrevridde medier i USA har, som i Norge, en pro-palestinsk og anti-israelsk slagside, men Norge «tar kaka», som Frederico sa om NRK.

Dette var overskriftene i de største landsomfattende mediene i dag. Yahoo-artikkelen er fra Reuters, som NRK bruker som kilde. De andre fokuserer på gislene.

Venstrevridde AP skriver blant annet.

… nesten 100 drepte palestinere ble fraktet til Al-Aqsa-sykehuset, der talsmann Khalil Degran sa til Associated Press at mer enn 100 sårede også ankom.

Et nyhetsbyrå sier 100 døde og 100 sårede, en annen sier 210 døde og 400 sårede. Vi tror Frederico har rett. De er hatefulle og manipulerer falske nyheter.

Michal Rachel Suissa skriver om hvordan gislene ble reddet.

IDF, Shin Bet og Yamam reddet fire gisler

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.