Statssekretær i UD Andreas Motzfeldt Kravik mener at befrielsen av de fire israelske gislene i Nuseirat-leiren kostet for mange sivile liv til at den var forsvarlig. Kravik hopper bukk over at det var sivile som holdt gislene og således var direkte involvert.

Kravik forholder seg ikke til at begrepet «sivile» på Gaza-stripen kan bety mange ting: fangevokter, torturist, voldtektsmann – og yrkesmessig er det like flytende grenser mellom journalist og minister i Hamas-regjeringen. Nuseirat-angrepet er i ferd med å utvikle seg til en skandale – ikke for Israel, men for det internasjonale samfunn som blir tatt med buksene nede.

Utenriksdepartementet reagerer sterkt på lørdagens luftangrep mot Nuseirat-flyktningleiren på Gaza, der 274 palestinere skal være drept.

– Det er en tragedie, noe vi er dypt urolige for. Dette er ett av flere massive angrep på sivile palestinere. Vi har sagt flere ganger at den slags handlinger er helt uakseptable, derfor har vi også vært klare på at en våpenhvile må til nå, sier statssekretær Andreas Motzfeldt Kravik (Ap) i Utenriksdepartementet til TV 2 søndag.

Luftangrepene sammenfalt med en aksjon der fire israelske gisler ble reddet ut fra Gaza-stripen. Statssekretæren påpeker at det er gode nyheter at gislene er satt fri, men setter spørsmålstegn ved om angrepet kan regnes som forholdsmessig.
– For meg er det vanskelig å se at det er forholdsmessighet mellom løslatelse av fire gisler og nærmere 250 døde palestinere, men det kan jeg ikke ta stilling til uten å ha sett alle fakta, så det blir bare spekulasjoner, sier Kravik. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.