Nytt

Norge har lange og gode tradisjoner for innsamlinger til nødstilte rundt om i verden. Det vrimler av veldedige selskaper. Rahma Islamic Relief Fund vil gjøre sitt. Men på sin måte, naturligvis: Menn skal bære og kvinner skal sortere:

rahma1

Rahma har fått 2 millioner i tilskudd fra Norad, men også fått avslag på et par prosjekter. Mangelfull regnskapsinformasjon gjorde at Rahma ble slettet av Innsamlingskontrollen, slik de opplyste i en pressemelding 6. januar 2015.  Men de ser ut til å ha blitt godkjent senere, ettersom Innsamlingskontrollen viser til godkjent regnskap for 2014.

Ved denne innsamlingsaksjonen til Syria spesifiserer organisasjonen Rahma at de kun vil ha menn til å hjelpe til med å bære esker ved albansk islamsk kultursenter.

rahma3

Dette medførte klager i kommentarfeltet. Kunne ikke kvinner bære esker? Rahma svarte slik:

Hei alle sammen, vi beklager ovenfor alle som føler seg støtt over arrangementets struktur og forstår selvsagt frustrasjonen. Vi har holdt på med denne type aksjon årlig og det krever mye fra oss å sette det igang. Vi drives av frivillige som vier sin fritid til organisasjonen til beste evne. For å kunne gjøre aksjonen mulig har vi vært i samarbeid med ulike moskeer som har vært generøse nok til å tilby oss lokaler gratis for en god sak. I gjengjeld må vi respektere moskeens praksis og vi har derfor denne ordningen, det er ikke snakk om hvilke kjønn som kan gjøre hva. Vi ber dere rette spørsmål til oss i Rahma så vil representative ta kontakt, ingen svar i kommentarfeltene er representative for Rahmas standpunkter. Akkurat nå er hovedfokuset å få denne delen av jobben gjort og sende avgårde klærne til Syria. Vi svarer på spørsmål så straks vi kan men ber dere vise forståelse for situasjonen og intensjonen med denne aksjonen.

Det er moskéen igjen. De vil jo ikke ha kvinnene gående løse der, må vite.

Klagene på manglende likestilling blir ikke forstått fra et annet kulturelt synspunkt:

rahma4

Altså damene fikk jo være med, ikke sant? De har sortert klærne og da kan menn bære. Skjønner’u?

Hvorfor menn ikke kunne sortere klær sammen med kvinnene, fikk vi aldri vite. Men hvis vi tenker oss om litt, så skjønner vi grunnen der også.

Og vi liker ikke den grunnen heller.

rahma7

De skynder seg raskt å påstå at dette var fordi «mennene skulle ta det tunge arbeidet». Men Layla var ikke imponert! (heia Layla!)

15781213_10154945871468724_7911590044111208978_n

Kvinnenes «lette arbeid».

Flere norske menn forsøkte å forklare hvordan vi lever i Norge. Ære være dem for det.

rahma5

rahma6

Men de har dessverre ikke forstått at dette dreier seg om islam.

Dette også.

rahma8

Sukk.

Nettavisen