Bilde: Lahlum og Ole O. Moen, den ene SV’er, den andre venstreorientert demokrat. Begge har vært med på demokratenes ferd mot venstre. Dermed har de også slukt korrupsjonen, blandingen av fagre løfter og griskhet. Når norske medier velger seg disse som veivisere er det ikke rart de ikke klarer å forstå fenomenet Trump.
 

Et møte med journalister er alltid en sjekk på hvor de er i hodet. Når temaet er revolusjonen i USA og eventuell norsk selvkritikk, er journalistene tvunget til å stille en diagnose på seg selv. Det viser seg vanskelig.

At norske medier, i likhet med establishment i USA, bommet totalt, er et ugjendrivelig faktum. Men det går jo an å skjule seg bak at alle andre også tok feil. Ja, selv på Fox News kom resultatet som en stor overraskelse, men i motsetning til CNN reagerte de ikke med skuffelse, men begeistring. Norske aviser kom bokstavelig talt ut med sørgerand, som om det var en begravelse, ikke et valg. Stort tydeligere kunne de ikke fortelle at de heller ville hatt – ikke den mest kvalifiserte noensinne som Obama kalte henne – men den mest korrupte kandidat noensinne.

Har dette noe å gjøre med at regjeringen har skutt inn en 584 millioner kroner i Clinton-stiftelsen? Hillary var «vår» kandidat.

Hvordan bryte gjennom denne selvbeskyttende konsensus? Hvis man aksepterer pressens premisser blir man raskt utdefinert som «omstridt» og det som verre er. Etter 9. november – en magisk dato i historien – må man bare ta tyrene ved hornene: Det norske journalister aller minst vil snakke om er deres egen ideologi. De later som de ikke har noen.

Dette er nesten komisk. På 60-tallet gikk vi til angrep på det borgerlige samfunnet og viste at bak de demokratiske reglene skjulte det seg en maktstruktur. Den skulle vi avsløre! De borgerlige lot seg erobre fra innsiden. Nå sitter 68’ere og deres etterkommere i posisjon og går i forsvar så fort noen pirker ved deres premisser.

9. november er historisk. Det var dagen politisk korrekthet døde. Trump-administrasjonen innevarsler et paradigme-skiftet. Et lite tegn i tiden: Sverre Lodgaard, som gjennom mange år har markert seg på venstrefløyen av Arbeiderpartiet, skulle i dag kommentere Michael Flynns uttalelser om islam og islamisme på NRK. Programlederen ville ha ham til å si at Flynns uttalelser var å spille IS i hendene. Men Lodgaard nektet å si det som ble forventet. To ganger fikk han spørsmålet, og begge ganger avslo han.

Makten flytter seg og da er det mange av dens marionetter som følger med. Også NRK vil måtte innrette seg etter dette, men de har ikke forstått det, vant som de er til milliarddryss og venstreorientert hegemoni.

Det kan bli tøffere i fremtiden når USA blir en reell motvekt.

Og det vil påvirke norske velgere. Når NRK og TV2 viser seg på sitt mest partiske, vil velgerne kunne se at det ikke stemmer, at Trump faktisk står for noe annet. At en annen politikk er mulig.

Bjørn Stærk har en dobbeltsidig artikkel i Aftenposten om eliter og folket. Heller ikke han klarer å si annet enn at: Trump er en idiot, løftet frem av idioter med millioner av idioter i ryggen.

Hvor skal norske lesere hente informasjonen fra?