Antiamerikanismen som venstresiden har dyrket i årtier, har nå blitt et fenomen som omfatter eliten i Vest-Europa. Trump-hatet tas for gitt. Det ser ut til å være en særlig glede i å fornedre Trump. Eller hva med NRK som fremdeles, 3,5 år etter valget kjører jingelen som sier at Trump vant ved å være drittsekk (Trine Skei Grande). Er det tenkbart at man ville gjort dette med noen annen leder enn en amerikaner? Fra karnevalet i Düsseldorf 12. februar 2018. Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters/Scanpix

Journalister som diagnostiserer Trump legger seg i virkeligheten selv på divanen. I VG heter han Andreas Løf, i NTB Nils-Inge Kruhaug.

Løf er et ubeskrevet blad. Kruhaug har lang fartstid i NTB hvor han har kunnet kjøre sin anti-israelske, anti-amerikanske linje uimotsagt i årtier. Det topper seg med Trump og norske journalister har dannet front. En Enhetsfront helt etter Dimitrovs oppskrift. Det er som om vi igjen lever i 60-årene.

Journalister som disse to intervjuer bare folk som bekrefter deres verdensbilde. De misser totalt på hva som foregår i USA. For å være USA-ekspert i Norge er det kun nødvendig å være mot Trump og følge CNN. Den andre siden kan avfeies med å si «Fox News».

Da Trump ble valgt holdt Oslo Journalistlag et møte hvor man skulle diskutere pressens dekning. Red. delte podium med en journalist som ikke kunne utstå Sean Hannity. Hun hadde også studert i USA. Nå arbeider hun i Dagsnytt.

NRK rekrutterer mennesker med de samme oppfatninger. Og ledelsen er ute av stand til å forestille seg at det går an å forsvare Trump.

Når VG og NTB forsøker å forklare at noe skjer, blir det avfeid med et: Dette er noe som foregår inne i Trumps hode.

Nå er det Obamagate. Det er noe Trump har funnet på for å slippe unna kritikk for håndteringen av koronaen.

Eksperter om «Obamagate»: – Dette er ren tåkelegging

Løf later som om Obamagate er noe Trump har funnet på og når han blir bedt om å forklare hva det er, klarer han ikke svare.

For VG eksisterer ikke virkeligheten. Demokratene har løyet i fire år. VG og NTB gjør som Demokratene: Når sannheten kommer for en dag gjentar de løgnene, bare enda høyere. Fakta betyr ingenting.

Som gravejournalister fra et vell av nettsteder har påpekt igjen og igjen: Demokratenes metode er projisering: Det de beskylder Trump for, har de selv gjort: De har spredt russisk desinformasjon om at Trump har samarbeidet med russerne. De har misbrukt det juridiske systemet til å overvåke Trumps medarbeider.

39 av Obamas nærmeste har bedt om av-maskering av amerikanere som har snakket med utlendinger. Det er en felony, alvorlig kriminell handling å av-anonymisere en amerikansk borger uten grunn.

Det er dette som nå kommer for en dag: 4. januar ville lavere ledd i FBI lukke granskningen av Michael Flynn fordi de ikke hadde funnet noe. Dagen etter var det krigsråd i Det hvite hus, hvor tema var Flynn.

Vi vet etterhvert mye om hva som foregikk, men for Asbjørn Dyrendal ved NTNU er alt konspirasjonsteorier.

– Dette er ren tåkelegging. En avledningsmanøver, sier Asbjørn Dyrendal, forsker på konspirasjonsteorier ved NTNU, til VG om «Obamagate».

Dyrendal kunne like gjerne sagt at han trodde på Sion vises protokoller. Det er ikke tilfeldig at Trump-hatende norske journalister som Tove Bjørgaas, Sidsel Wold, eller en Fredrik Græsvik, minner om kolportører av antisemittiske vandrefortellinger.

De tror hva som helst.

VG gjengir de siste dagers drama rundt Obama og Flynn på en ubehjelpelig måte. Ingen som har fulgt med kan annet enn le.

Onsdag brukte blant annet Fox News en stor del av sin beste sendetid på det de kaller den siste utviklingen i «Obamagate»: En liste republikanske senatorer har offentliggjort over Obama-tjenestemenn som ville vite navnet på en på en uidentifisert amerikaner fanget opp i etterretningsrapporter, som viste seg å være Michael Flynn. (…)

Disse forespørslene kom i overgangsperioden mellom Obama og Trump, rundt samme tid som da Flynns samtaler med Russlands ambassadør ble plukket opp av etterretningstjenesten og senere lekket.

Stadig flere er blitt interessert i sammensvergelsen mot Trump, fordi den er så komplisert og har så mange aktører. Den foregår nærmest i sanntid. Senest ved at dommer Emmett Sullivan ba en utenforstående pensjonert dommer om en betenkning som ville imøtegå justisdepartementets beslutning om å hive ut tiltalen mot Trump. Fordi FBI jukset og løy for å sette Flynn fast.

Ingenting av dette har gått inn hos VG-journalisten og slett ikke hos NTNU-«forskeren». Det er greiest for å slippe å forholde seg til en komplisert virkelighet.

Gjør det heller til en vrangforestilling inne i hodet til Trump.

Narrativet, som ikke er bevist, er at Obama, sammen med hans daværende visepresident Joe Biden, FBI-direktør James Comey, flere etterretningstjenester i USA og i utlandet, tidligere etterretningssjef James Clapper og en håndfull ukrainske oligarker, plantet en falsk teori om en Trump-sammensvergelse med Russland for å vinne valget i 2016.

Her er VG på shaky grunn. Man innrømmer at Comey, Brannon etc plantet en falsk teori. Men hvorfor? Det får vi ikke noe svar på.

Da den først ble plantet, skal denne teorien ha blitt plukket opp av medlemmer av den såkalte «anti-Trump deep state» i USA og blitt brukt til å spionere på medlemmer av Trumps indre sirkel.

Dette er latterlig. Brennen og Comey er the Deep State. Men her nevnes muligheten for at noe upassende har skjedd. En halvkvedet vise.

Denne Dyrendal må være en total ignoramus.

– Du kan kalle det en konspirasjonsteori, men det er mer en slags påkalling av alle anklager som noensinne har vært rettet mot Obama. Den appellerer både til de som er langt ute i tralala-land og tror Obama og Hillary Clinton kidnapper barn og holder dem fanget i militærleirer under jorden, og mer mainstream konservative som mener den forrige administrasjonen gjorde kritikkverdige ting knyttet til overvåkning og rettsprosedyre, sier forsker Asbjørn Dyredal til VG.

Men selvbevissthet mangler det ikke på.

– Poenget er at det er uspesifikt. Det øyeblikket du blir veldig spesifikk lar det seg også tilbakevise eller gjendrive, sier forskeren.

Det foreligger tonnevis med «spesifikk informasjon», men Dyrendal overser den eller kjenner ikke til den.

Selv Hilmar Melde som NRK bruker, er helt på jordet.

USA-ekspert Hilmar Mjelde ved Universitetet i Bergen kaller «Obamagate» en av Trumps «greatest hits» og sier det ikke er noe nytt i seg selv.

Han gir sin forskerkollega støtte i at Trumps nye offensiv mot ekspresidenten tolkes ulikt ut ifra hvem som hører på.

Ingen av disse fortjener å bli kalt forsker eller journalist.

Kruhaug i NTB kjøper for sikkerhets skyld Demokratenes versjon. Da blir alt så mye enklere:

Flynn gikk av som nasjonal sikkerhetsrådgiver i februar 2017, etter avsløringer om at han hadde skjult kontakten han hadde hatt med Russlands USA-ambassadør Sergej Kisljak.

Fungerende justisminister Sally Yates, som kom fra Barack Obamas regjering og bare satt noen få dager i overgangsperioden, slo alarm og advarte Trumps stab. Hun forklarte senere i Senatet at de fryktet at Flynn, ved å lyve om kontakten til sine sjefer, hadde stilt seg åpen for russisk utpressing. (NTB)

Kruhaug overser det avsløringene har brakt for dagen: At Flynn ble offer for en felle. At han ble systematisk utpresset av Muellers folk og tvunget til å erkjenne at han hadde løyet. Utgangspunktet var det famøse intervjuet i Det hvite hus 24. januar 2016, som FBI-sjef Comey offentlig skrøt av var en overrumpling utenom reglene.

Fordi Pence uttrykte skuffelse over Flynn i februar 2016, men nå sier han gjerne ser ham gjeninnsatt, fremstår Pence som en idiot. Kruhaug skjærer vekk alt som kan forklare helomvendingen: At Flynn ble «framed» av FBI.

Visepresident Mike Pence sa at han var skuffet over at sikkerhetsrådgiveren hadde villedet ham om sine samtaler med den russiske ambassadøren. President Donald Trump kalte Flynns handlinger uakseptable.

Nå sier Pence at han gjerne vil se Flynn tilbake i regjeringen og omtaler ham som en patriot. Trump hevder at den tidligere sikkerhetsrådgiveren er renvasket. (NTB)

Og så kommer de vikarierende motivene: Det finnes alltid en annen grunn til Trumps handlemåte enn det han selv oppgir eller det begivenhetene forteller.

Det arbeider 131.000 i Justisdepartementet. At 2.000 av tidligere ansatte lager et opprop blir dermed litt mindre imponerende. NTB later som om de er på på parti med «ekspertisen». Men den siden NTB holder med er befolket av mennesker som er blitt aktivister.

Saken ses av kritikere som et forsøk på å snu en negativ sak til en vinnersak for Trump i et vanskelig valgår. Justisdepartementet under ledelse av William Barr innstilte i forrige uke på å henlegge saken mot Flynn.

Avgjørelsen har vekket sterke reaksjoner blant tusenvis av tidligere ansatte i justisdepartementet i Washington, tidligere tjenestemenn som har arbeidet både under republikanske og demokratiske presidenter. I et åpent brev mandag anklager gruppen Barr for et angrep på rettssikkerheten og krever hans avgang.

– Departementets handling er ekstraordinært sjelden, kanskje helt uten sidestykke. Hvis noen av oss, eller noen som leser dette og ikke er presidentens venn, hadde løyet til føderale etterforskere under legitim etterforskning av en kontraetterretningssak, og innrømmet det under ed, så ville vi blitt straffeforfulgt for det, står det i brevet, som har 1.950 underskrifter. (NTB)

Flynn ble utsatt for et justismord. Det er det at justisministeren hadde guts til å ta et oppgjør med dette som NTB tydeligvis mener er graverende. De er kanskje for justismord?

I SUF sa man om folk at de hadde borgerlige fluer i hodet. Det er den type retorikk det er ekko av i Kruhaugs diagnose av Trump:

Ved gjentatte anledninger har han hevdet at Flynn er renvasket og omtaler stadig det som i Trump-vennlige medier kalles «Obamagate», påstander om at den tidligere regjeringen forsøkte å undergrave ham i overgangsperioden.

Trumps utspill ses som et forsøk på å samle troppene rundt påstandene for å gjenopplive entusiasmen blant velgere som er i tvil om hans håndtering av pandemien, som så langt har krevd over 84.000 amerikansk. (NTB)

Trump «hevder» eller han «langer ut». Alltid i NTBsk.

Det NTB, NRK, VG etc driver med er ikke bare villeding, det er en systematisk forgiftning av offentligheten. En oppdragelse av folk til å hate USA.

Forstår folk hvor skadelig dette er for Norge over tid?

 

 

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.