Norge og Obama er tett forbundet: Når Obamas skjeletter raser ut av skapet berører det også Norges selvbilde. Var alt en løgn? Det er en umulig tanke. I stedet angriper man budbringeren og latterliggjør ham, dvs to Kongressrepresentanter, justisministeren og Director of National Intelligence. Men en elite som velger å angripe budbringeren sier i realiteten at den ikke vil forholde seg til fakta, men avviser dem. Vi vet en del fra historien om hvordan det kan gå. Dårlig. Skadene er allerede store. Obama på innsettelsesdagen til Trump 20. januar. Hans “legacy” lå i ruiner. Foto: Win McNamee/Reuters/Scanpix

Hva gjør en liten redaksjon når en statskanal med ufattelige ressurser er blitt en systematisk løgnfabrikk? Det lyder enkelt å svare at man korrigerer løgnen. Men så enkelt er det ikke. Når alt blir løgn er det selve virkelighetsoppfatningen som endres og folk tror på det de hører. Det er jo NRK.

Det kan bli slik at det oppleves truende å skulle sette spørsmål ved de store mediene. Det kan ikke være slik at de alle forteller de samme løgnene. Det lyder som en konspirasjon.

Veien frem må være å få folk til selv å komme frem til en erkjennelse om hva som er sant og hva som er løgn. Det er en langsom prosess. Men jeg tør å påstå at de som går fra de store mediene og til Document ikke vender tilbake. Det er en enveiskjørt gate.

Det betyr ikke at vår side besitter sannheten en gang for alle. I mediene er sannheten noe man må erobre hver dag. Man må bevise at man er verdt sitt salt overfor leserne.

Standarder

Vår aller viktigste oppgave er å forsvare standarder for rettferdighet og frihet. Hvis man ikke har riktige standarder for hva som er sant/usant, rett/riktig, moralsk og moralsk – da forandres politikk til et ugjennomtrengelig tåkelandskap.

Det er det kampen mot Trump handler om. Og det at norske medier hater Trump hver eneste dag, sier noe om at de selv har gitt opp forskjell på løgn og sannhet, rett og riktig.

Hvis alt blir løgn er det umulig å avgjøre om noe er sant. Demokratene og de Trump-hatende mediene i Vesten har gitt seg løgnen og hatet i vold. Det skjer i et slikt rasende tempo at det kan ta pusten fra en.

For å gi leserne et meningsfullt bilde må vi både være oppdatert på realitetene – de siste avsløringer om Flynn-gate, men også hvordan Demokratene eller NTB/NRK spinner storyen. Den som vil være sporhund må forstå hvordan forbryteren forsøker å skjule sine spor og riste etterforskeren av seg.

I USA kalles dette investigating the investigators: For det var the investigators, de som var innsatt for å vokte nasjonen, som gikk løs på en kandidat og senere president Trump.

Nå selve statens ledelse blir kriminell tar det tid for republikken å mobilisere. Men det har faktisk USA klart. Trump har stått som en bauta. Men han kunne ikke renvaske seg selv, og byråkratiet var fullt av motstandere. Enkeltpersoner som kongressmannen Devin Nunes, Jim Jordan, Mark Meadows hadde en uoverkommelig oppgave. De måtte også slåss mot ledende Republikanere som leder i Senatet Mitch McConnell og Lindsey Graham. Denne splittelsen er blitt tydeligere den senere tid og journalister som Tucker Carlson tør å si det høyt: Trumps to første år ville vært langt lettere og mer suksessfull hvis de hadde brukt flertallet i begge kamre. I stedet lot de sjansen gå fra seg. Selv nå spiller de dobbeltspill.

Herdet

Men det er noen gode journalister, som “call them out”, sier det som det er. En av de tøffeste er den gamle økonomijournalisten i CNN: Lou Dobbs. Han la ikke fingrene i mellom da han sa Graham i halvannet år ikke har foretatt seg noenting for å innkalle de ansvarlige for Spygate til avhør i Senatet. I stedet har Demokratene kunnet ture frem.

Avhørene i etterretningskomiteen i Representantenes hus var i 2017. I 2018 ble komiteleder Adam Schiff og Justisdepartementet pålagt å offentliggjøre dem. Men de har sittet på hendene og kunnet drive sitt dobbeltspill.

Svekket

Denne indre maktkampen, manipulasjonen har kostet enormt med krefter og stjålet USAs oppmerksomhet. Det har fremfor alt vært til fordel for USAs fiender, primært Kina. Xi Jinping har kunnet se hvor svakt USA er og man skal ikke utelukke at viruset var en gamble.

Trump sier til Maria Bartimoro at viruset slapp ut enten pga inkompetanse, stupiditet eller med hensikt. Bare det at Trump tør nevne “hensikt” åpent viser to ting: a) at Trump vet mer enn han vil si. b) at han sender et signal til Beijing. Hvis ikke Beijing oppfører seg kan Trump komme til å legge frem bevis som kompromitterer Kina og knuser drømmen om verdenshegemoni.

Dugnad a la Obama

Trump overtok et konkursbo, i betydningen: Politikken Obama førte var i rasende fart i ferd med å redusere USA til en nasjon avhengig av andre, selv for forsvaret. Trump gir ett eksempel: Det nye jagerflyet F-35 som også Norge satser på. Obama hadde i sin visdom forpaktet produksjonen ut til en rekke land. Noen av de viktigste komponentene fremstilles i Tyrkia. Trump: -Jeg står på god fot med Erdogan. Men tenk om det skulle snu?

Obamagate

Ett eksempl på hvordan NRK lesser oppgaven med å sortere hva som foregår over på en liten redaksjon: Dagsnytts Birger Kolsrud Jaasund kunne i dag oppsummere en av hovedsakene: -I USA vil Trump at Kongressen stevner tidligere president Obama. Han snakker om noe som kalles Obamagate og som ingen forstår hva er.

Det er en frekkhet og arroganse i en slik uttalelse som man ikke skulle tro var mulig. NRK har fullstendig gitt avkall på sannferdighet i dekningen av USA. Selv store nyheter som at 39 medlemmer av Obamas toppteam ba National Security Agency om innsyn i hva medlemmer av Trump-kampanjen hadde snakket om. Politisk spionasje på høyeste nivå.

NRK bare ler av det. Akkurat som CNN.

NRK og Obamas standarder er de samme: Obama kalte avsløringen av et justismord han selv sto bak for et overgrep og brudd på rettssikkerheten uten sidestykke.

Slik snakker en narsissist som aldri vil innrømme at han gjorde noe galt. Da heller ofre sannheten og rettferdigheten.

Dessverre står våre medier for akkurat det samme og man kan si om dem det samme som Trump sa om kommunistpartiet: De er drevet av en blanding av inkompetanse, stupiditet og bevisst fordreining.

Ikke rart NRK heier på Beijing.

 

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.