Gjesteskribent

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.

Etter å ha sett og hørt sendingene til NRK i lengre tid, toppet det seg helt for meg med tanke på hvordan NRK politiserer og fremstår med sin informasjon til folket. Dette er ikke noe NRK har begynt med nå, men nå begynner det å bli flaut.

Ikke nok med at de bedrar det de norske folk, vi må i tillegg betale gjennom skatteseddelen for desinformasjonen de spyr ut. Man ser i dag at mediene velger side mer åpenlyst en noen gang, de er blitt politiske partikontorer som dytter frem eller tilbake nyheter etter deres eget ståsted og agenda. Dette er ikke deres oppgave!

Det virker som om mobbingen og stigmatiseringen holder gjengen samlet, da det ikke bare er NRK som opplagt har en agenda i måten de presenterer nyheter og halvsannheter på. Allikevel er NRK i en helt spesiell posisjon blant de andre medieinstutisjonene, som den gamle landsdekkende, statsfinansierte kanalen «alle» har tillit til. De skal presentere nyheter til folket på en objektiv og upolitisk måte, uten å legge til, trekke fra eller bevisst unnlate å presentere nyheter som er av opplagt interesse hos publikum.

Man kunne tydelig se en eskalering i ikke-dokumenterte og ryktebaserte nyheter fra 2015/16, da de begynte å kopiere, lime inn og videreformidle amerikanske anti-Trump-nyheter fra eksempelvis CNN, blant amerikanere også kalt Clinton News Network. Noe av problemet er at når man har startet med løgn, må man fortsette å lyve for ikke å miste ansikt. I en bransje som nå er mer eller mindre helt uten arbeidsstolthet, hvor det «produseres» og presenteres nyheter over en lav sko, uavhengig av om det finnes hold og substans i historien.

Det virker til å ha mindre betydning om det som presenteres medfører riktighet, bare man er i stand til å lage sin egen vri på nyhetene, slik at man er tidlig ute i et nyhetsbilde som domineres av smarttelefonjournalistikk, der alt dreier seg om det å være først ute. NRK virker til å ha tatt på seg det offentlige ansvaret for å skolere det norske folk i flere temaer der de mener å inneha fasit på hva folket skal mene og få vite noe om. Hovedpensum er Donald Trump, Boris Johnson, Jair Bolsonaro og Viktor Orbán.

Donald Trump er en av favorittene hos NRK, som elsker å hate ham. Folk må gjerne mene mangt om sveisen eller væremåten hans, men det er ikke medienes oppgave å sørge for en negativ markedsføringskampanje betalt med våre skattepenger. Vi snakker om verdens mektigste mann og verdens største økonomi, og NRK klarer ikke å komme med en eneste god nyhet basert på alt det han har fått til, det er bare helt patetisk.

Det blir spennende å se hva mediene kommer til å dekke av nyheter om Obamagate. Det som rulles opp nå, er antageligvis den største skandalen i amerikansk politisk historie. Det mediene til nå har formidlet, er et røykteppe av påstander de har fra «sikre» kilder, altså Donald Trumps motstandere – Demokratene.

De hevder at etterforskningen av Obama-administrasjonen er et forsøk på å ta oppmerksomheten bort fra koronakrisen, som de mener er så «dårlig» håndtert av Trump, mens det i virkeligheten er Demokratene som står for røykleggingen, når de nå desperat er i gang med sitt tredje forsøk på å bli kvitt Trump. De vet at de ligger meget dårlig an når de selv blir offer for etterforskning, som allerede har avdekket at Joe Biden og Obama visste at grunnlaget for etterforskning av Trump i den såkalte Russland-saken var basert på et falsum av et dokument, produsert av Christopher Steele, betalt av Hillary Clinton og brukt som grunnlag for å spionere på Trump i forkant av valget i 2016.

Det er et uttrykk som heter: When the shit hits the fan! Det er det som er i ferd med å skje nå. Så får vi bare håpe at journalistene er uforberedt og ikke har fått på seg regndressen, så kanskje de lærer av sine «feil».

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!