Tidligere ambassadør til Tyskland, Richard Grenell, klarer på åtte minutter å forklare hva som gjorde at Trump vant i 2016 og hva som gjør det sannsynlig at han blir gjenvalgt: Det har ikke  med velgernes dårlige karakter å gjøre, slik Demokratene forakt indikerer. Det har med den politikken å gjøre som Washington har ført de siste 25 år.

USA er ikke polarisert langs en Demokrat/Republikansk-akse. Motsetningen går mellomm Washington og resten av USA. Innenfor the Beltway som det kalles, holder partiene, institusjoner, statlige som private, sammen: Washington har alltid vært elitær, men en gang på 90-tallet løsrev eliten seg og begynte å føre sin egen politikk, ut fra interesser de selv definerte.

Washington var ikke lenger hovedstad i USA, det var blitt en globalistisk hovedstad. Det var da Washington ble the Swamp. Redaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk, mente det var vulgært og fornærmende at Trump jr. kalte Biden et Loch Ness-monster fra the Swamp. Han har ikke fått med seg at dette er en politisk kritikk. Det er som å si at Stein Rokkans sentrum-periferi-modell fornærmer sentrum.

Eliten fikk det for seg at resten av verden skulle bli som Amerika: Demokratisk. De begrunnet krigene i det utvidede Midtøsten med en slik forhåpning. Men ganske raskt viste det seg at dette var en illusjon. Likevel fortsatte krigene og da Trump kom inn hadde USA stått 14 år i Afghanistan og 12 i Irak.

Likevel ble det ramaskrik da Trump gjorde alvor av løftene om å trekke soldatene ut.

Europeere trodde dette var begynnelsen på Amerikas isolasjon. Når de ikke forsto bedre er det fordi våre medier ikke har vært nysgjerrige på virkeligheten. Heller ikke i dag er de det. De klager hver gang Trump flytter på soldatene, som da han ville trekke 9.500 ut av Tyskland.

Hvems sønner og døtre er det som har blitt lemlestet på slagmarker i land som amerikanere ikke har noe forhold til?

Liberalerne i USA er blitt et krigsparti, det er en av de store endringene de siste tyve år. De forsvarer kriger like ivrig som Republikanerne.

Europaerne vil bare ha alt gratis: Forsvar og kriger.

Den tiden er over. Trump ga en stemme til foreldrene som sendte sønner og døtre ut på slagmarken i fjerne land.

Det som har skjedd disse fire årene viser at han hadde rett. USA skal ikke ofre sønner og døtre som blir drept og lemlestet for å drive vakthold i fremmede land. Det er ikke deres jobb. Deres jobb er å forsvare USA.

Bush og Obama outsourcet amerikanske militære til å opprettholde et minimum av stabilitet i land som ikke ønsket dem der. Et meningsløst oppdrag som demoraliserte soldatene.

Trump trekker dem hjem og det er populært. Terskelen for nye militære eventyr er blitt mye høyere.

Jobbene ble sendt til Kina og barna til arbeiderne døde av overdoser. Etter covid blir det lettere for Trump å argumentere for at USA må frakoble sin økonomi fra Kinas.

Men for Norge er Kina fremdeles tilhenger av frihandel og globalisme. Den norske eliten har ikke våknet av tornerosesøvnen.

Det var ho-hei da Trump trakk USA ut av Paris-avtalen og atomavtalen med Iran. Nå ser vi at begge vedtak var riktige.

Paris-avtalen hadde gitt Kina et overtak på USA ved at kommunistregimet var innvilget et fritak på 15 år.

Iran har vist seg som en upålitelig partner som kun tenker på å fremme sine egne ambisjoner i Midtøsten. Iran destabiliserer Midtøsten. For en kjenner er dette ikke vanskelig å forstå, men Obama tror han vet best. Han prioriterte Iran-avtalen over alt, og derfor satte han ikke inn tiltak mot Putin. Han måtte ha Moskvas samarbeidsvilje.

For noen uker siden var det mye spetakkel i anti-Trump-mediene om at Russland hadde betalt Taliban for å drepe amerikanske soldater. Demokratene forsøkte å gjøre det til forræderi.

I virkeligheten var det Iran som betalte Taliban for å drepe amerikanere og det var grunnen til at Trump ga ordre om å drepe Suleimani. Trump sendte Teheran et tydelig signal: Don’t mess with us.

Denne vesentlige detaljen var borte fra NTBs gjengivelse av nyheten. Slik skåner NTB anti-Trump-mediene og sørger for at Trump ikke får noen credit.

En statsmann knytter sikkerhetspolitikk og økonomi sammen: Trump har gjort USA til eksportør av energi. Det er nå verdens største energiprodusent, helt uavhengig av Midtøstens olje. Det gir USA et helt annet handlingsrom.

Men Biden vil forby fracking, og nedlegge fossilt drivstoff. Det er ti millioner jobber.

Likevel presterer «ekspertene» NRK hanker inn å si at det ikke var noe nytt i Trumps tale.

Grenell, som også var fungerende Director of National Intelligence, sier at Obama-administrasjonen satte i gang en stor etterretningsoperasjon for å stanse Trump, sabotere innsettelsen og senere presidentskapet. Dette er den største politiske skandalen i USAs nyere historie.

Men anti-Trump-mediene og Demokratene innrømmer ingenting. De kjører på med nye anklager.

Hva gjorde de da Trump viste at han ville prioritere USA først? De utropte ham til nasjonalist. Det sier mye om dem selv at de forsøkte å brennmerke ham for å sette amerikanske interesser først. Det sier alt om hvem de representerer: Ikke fellesskapet.

Lufta har nå gått ut av den ballongen. Det gjør ikke lenger inntrykk på folk. De har i fire år sette resultatene. Trump leverer. Demokratenes politikk – åpne grenser og gratis helsehjelp  og juridisk bistand for alle – er galskap. Folk flest forstår ikke at det er mulig å foreslå noe slikt.

Forgyllingen av Obama er borte for lengst. Det var Obama som var den mest polariserende presidenten i amerikansk historie. Det får ikke europeere med seg. De blir rundlurt av politikere og medier.

Men halvparten av amerikanerne vet. Der for er europeiske medier og politikere livredde for at folk skal oppdage sannheten om Trump.

 

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.