Biden-administrasjonens katastrofale evakuering fra Afghanistan nådde torsdag sitt foreløpige lavpunkt da 12 US Marines og en sanitetssoldat fra marinen ble drept. Det går en direkte linje fra Bidens blanding av arroganse, likegyldighet og inkompetanse til eksplosjonen utenfor flyplassen. Når generalene hans taler, er det så man ikke tror det man hører: General McKenzie, som leder Central Command, sa at Pentagon samarbeider med Taliban om sikkerhet. Hvor var sikkerheten torsdag?

Hvem ved sine fulle fem ville si at de samarbeider med Taliban om sikkerheten? Ikke nok med dét: Biden-administrasjonen har gitt Taliban lister over amerikanske borgere som de skal slippe igjennom sperringene. De stoler på Taliban. Øverstkommanderende for Afghanistan tror de er ansvarlige, og det sier han etter at selvmordsbomberen har detonert og drept hans soldater. Eller er det hans?

Har Biden-administrasjonen trodd at Taliban hadde kontroll? Hvis man kastet et blikk utenfor flyplassen – eller også inne på stripa –, så man at det ikke var tilfelle. Oppfører Taliban seg som om de bryr seg om amerikanske liv? Hvis de dét hadde gjort, ville amerikanske borgere vært ute. Men de er blitt stanset, trakassert, sjikanert og har måttet stå i kø sammen med tusenvis av mennesker som vil ut, uten noen form for siling. Det er slikt man lar skje hvis man vil la kaos gjøre jobben umulig for dem på innsiden. Taliban har ikke skutt dem foran verdenspressen, men de har latt forholdene være uutholdelige. Såpass har vi forstått etter å ha sett galskapene pågå i 12 dager. Det kunne vært annerledes.

Men Biden-administrasjonen har trodd at Taliban er til å stole på. At det går an å samarbeide med dem. Det er som om de har glemt hva som skjedde for tyve år siden.

Det sier mye om mindsettet til liberale som på denne tiden har sluttet å være liberale. De har gått til venstre og blitt woke. Leder for Fredsforskningsinstituttet, Kristian Berg Harpviken, mener at Taliban forsøkte å forhindre 9/11. Det er like latterlig som å stole på Taliban for sikkerheten. Hvis Taliban overhodet hadde vært opptatt av amerikaneres og egne borgeres sikkerhet, hadde de opprettet sluser for kontroll, men flere ringer av kontroll, så en selvmordsbomber ikke ville kommet nær flyplassen.

Men de bryr seg ikke. Hvorvidt en selvmordsbomber ble sluppet gjennom med vilje eller pga. likegyldighet, er umulig å si. Taliban er en milits, ikke en hær. Den er inndelt i ulike nettverk. De som har ansvaret for Kabul, er blant de mest radikale, Haqqani-nettverket.

Alle deler de sharia og drømmen om å innføre kalifatet på jorden. Amerikanske liv betyr ikke noe.

Obama valgte aktivt å svekke det islamistiske preget ved krigen mot terror. Noe av det første han gjorde, var å avskaffe begrepet. Håndbøker og opplæring ble rensket for henvisninger til islam. Det samme har skjedd med norsk politi. Nå skulle islam integreres, og det ville være en fornærmelse å antyde at det var noe med religionen som skapte terror.

Denne utviklingen har kommet langt i hele Vesten, og det har skjedd på bare tyve år. Vi har demontert vårt demokratiske forsvar. Til å fylle hullet etter fedrelandskjærlighet og patriotisme har vi importert kjønnsideologi fra USA. Pride-tog er blitt en del av det militære.

Det er undergangsnasjoner som slår inn på en slik vei.

Det er heller ikke uttrykk for en dekadanse blant vanlige folk. Det er eliten som råtner på rot. Det er kulturlivet og mediene som er begeistret for woke og synes det er morsomt med transer.

Det er de som er syke. De pusher denne ideologien i alle sammenhenger. I USA bruker de tvangsvaksinering som middel til å rense militære rekker for patrioter. Lenge var det Trump-sympatier.

USA er nå i en kamp for å overleve, og den verste fienden sitter i Det hvite hus.

Biden kunne ha fulgt Trumps plan, som tilsa at USA skulle vært ute til 1. mai. I stedet skrotet han den og ventet til Taliban fikk tre måneder med fremrykking i sommermånedene. Han visste hva han gjorde.

Han sendte soldatene hjem og lot de sivile bli igjen. Dermed måtte han sende 7.000 soldater inn igjen. Tre ganger flere enn dem som sto igjen.

Under evakueringen har Washington prioritert afghanere fremfor egne borgere. De flys inn i titusenvis og spres ut over hele USA. Selv nå i krisens stund velger Biden-administrasjonen å fortsette arbeidet med å utvanne Amerika med en kultur som vil skape problemer.

Normalt ville et selvmordsangrep utløst samhold i USA. Men ikke nå. Biden har på åtte måneder klart å splitte og ødelegge så mye i USA at eksplosjonen blir som en illustrasjon på hans politikk: katastrofe fra begynnelsen.

Slutten har vi ikke sett ennå.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂