Det var mandag morgen skyting mellom afghanske vakter og ukjente angripere ved flyplassen i Kabul i Afghanistan, ifølge det tyske forsvaret.

Skuddutvekslingen mandag brøt ut ved den nordlige delen av flyplassen, der minst sju afghanere dagen før hadde mistet livet i trengselen. Det har vært kaotiske tilstander på flyplassen i Kabul den siste uken etter at opprørerne i Taliban tok over byen.

En av de afghanske vaktene ble drept i skytingen, skriver Bundeswehr på Twitter. Tre andre skal ha blitt skadd.

Tusenvis av desperate afghanere og utenlandske borgere har forsøkt å rømme landet av frykt for represalier fra Taliban og livet som venter i Kabul med det nye regimet.

Flere deltok
Amerikanske og tyske styrker skal også ha vært involvert i skyteepisoden. Alle de tyske soldatene kom uskadd fra hendelsen, ifølge Bundeswehr.

Det tyske forsvaret skrev først at det dreide seg om medlemmer av Afghanistans sikkerhetsstyrker, men presiserte senere at det dreide seg soldater fra den afghanske hæren som er satt til å vokte flyplassen.

Selv om de afghanske sikkerhetsstyrkene kollapset i møte med Talibans offensiv, står enkelte afghanere igjen og holder vakt ved flyplassen. Deres formelle funksjon nå er uklar.

Skylder på USA
Taliban har lagt skylden på USA og hevder at den urolige situasjonen på flyplassen skyldes den kaotiske, amerikanske evakueringen.

Opprørsgruppen har også uttalt at innbyggerne ikke har noe å frykte når de har tatt over kontrollen i landet.

USAs president Joe Biden håper at evakueringen vil være ferdig innen 31. august, slik myndighetene tidligere har sagt. Han har imidlertid ikke utelukket at operasjonen kan pågå lenger.

Taliban sier mandag at de ikke vil gå med at fristen blir utvidet ytterligere, skriver Reuters.

Les også:

Syv afghanere drept i kaoset utenfor Kabul flyplass

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.