Taliban godtar at afghanere med reisedokumenter forlater Afghanistan også etter 31. august, ifølge myndighetene i Tyskland.

Tysklands ambassadør til Afghanistan, Markus Potzel, skriver på Twitter at han har snakket med Taliban-forhandleren Sher Mohammad Abbas Stanikzai.

Stanikzai har forsikret at afghanere med nødvendige dokumenter kan forlate landet med kommersielle flygninger etter 31. august.

Tidligere har Taliban sagt at evakueringen av afghanere må opphøre denne datoen, i tråd med en avtale med USA.

Evakueringen har så langt vært helt avhengig av at amerikanske soldater har ansvar for drift og sikkerhet ved flyplassen i Kabul.

Både Norge og andre europeiske land har forsøkt å presse USA til å forlenge evakueringsfristen. Men president Joe Biden gjentok tirsdag at han ønsker å hente hjem de siste amerikanske soldatene som planlagt 31. august.

Taliban-forhandler Stanikzai holder tilsynelatende muligheten åpen for at afghanere kan reise ut av landet også etter at de vestlige soldatene har reist hjem. Hvor enkelt dette vil være, og nøyaktig hva slags dokumenter de reisende må framvise, er imidlertid ikke kjent.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂