Amerikanske og britiske myndigheter frykter terror mot menneskemengden utenfor flyplassen i Kabul og ber folk holde seg unna. Det vil forsinke evakueringen mens klokka tikker mot 31. august. Trusselen sies å komme fra IS-Khorasan.

Onsdag utstedte også USAs utenriksdepartement en advarsel. Amerikanske borgere som befinner seg ved portene inn til flyplassen, bes forlate området umiddelbart.

De blir også bedt om å la være å dra til flyplassen, med mindre de får direkte beskjed om noe annet fra amerikanske tjenestemenn.

Også Australia sier det er en pågående risiko for terrorangrep, og ber folk forflytte seg til et tryggere sted inntil de får annen beskjed.

– Det er vedvarende og høy fare for terrorangrep. Ikke reis til Hamid Karzai internasjonale lufthavn. Dersom du er i nærheten av flyplassen, trekk deg unna til et trygt sted og vent på råd, heter det i et oppdatert reiseråd fra det britiske utenriksdepartementet.

De sier også at kjøreturen ut til flyplassen er svært farlig, og viser til påstander om at folk er blitt mishandlet på vei til flyplassen. (NTB)

Hvis folk ikke kan reise til flyplassen er de i realiteten avskåret fra å bli evakuert. Biden-administrasjonen har nektet å sende soldater ut i byen for å hente folk ut.

Men Afghanistan-veteraner i USA bruker satellittdata til å fortelle folk hvor de skal kjøre for å unngå Talibans kontrollposter. Matt Zeller er tidligere CIA-analytiker. De har fanget opp kommunikasjon som viser at Taliban vil ha tolkene drept.

«They want revenge, they want retribution,» he said. «There’s no place for these people in Afghanistan.»

There’s estimated to be at least 20,000 Afghan interpreters and family members trapped in Afghanistan.

Zeller described a «digital Dunkirk» campaign working to evacuate the Afghan interpreters. He said «hundreds of thousands» of people joined the movement after just a few weeks, but that it could grow into the millions by the time it’s over.

«If you served in the Afghan war and you still care about these people, chances are you’re probably part of the digital Dunkirk,» Zeller told Fox News.

 

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂