Det umulige skjedde. Til tross for et massivt press viser prognosene at britene har stemt for å forlate EU. Det er historisk. Betydningen lar seg nesten ikke overdrive.

Ved hver eneste korsvei har folk fått høre at det finnes bare ett show i byen: globaliseringen, internasjonalisering, overnasjonalisering, som innebærer en utvanning og i siste ende oppløsning av nasjonalstaten.

Britene stemte med hjertet. Når det kommer til stykket er menneskene seg selv nærmest. De har hele tiden fått høre at det skal de ikke være. De skal være for de andre.

I lengden kan intet demokrati fungere på den måten.

Det sitter fortsatt så mye stolthet og bevissthet om egen identitet igjen i britene at de trosset alle trusler og skremsler om hva som ville skje hvis de de stemte for Leave.

All kluter ble satt til for å sikre riktig utfall. De siste meningsmålingene viste et sprik på fire prosent for Remain. Man må spørre hvor mye man la premissene slik at resultatet ble slik man ønsket. Remain hadde økt forspranget, het det.

UKIP gjorde en måling som viste motsatt resultat, men trodde så lite på den at selv Nigel Farage sa han trodde det var kjørt løp.

Men det var «rumblings» om at det kanskje ikke var så opplagt som det syntes, at det kunne ligge overraskelser i vente.

Det viste seg at arbeiderklassen massivt har stemt for Leave. Det er en underkjenning av politikerkasten, mediene og ledelsen for Labour som setter et dypt merke i britisk historie.

Ingen tror lenger at noe slikt er mulig. At noe slikt som folket finnes i et slikt antall. Man tror at et nasjonalt flertall er demontert, slik politikerkasten kan manipulere frem flertall for den politikken som passer dem. Den økende innvandringen gjør muligheten for et slikt flertall mot makten, nesten umulig.

Samme utvikling skjer over hele Vesten. Obama står for et slikt multikulturelt samfunn hvor det ikke finnes noe etnisk flertall. Også han gikk på et nederlag igår. Høyesterett forkastet torsdag forslaget om å gjøre 11 millioner illegale til amerikanske borgere.

I et samfunn uten et etnisk flertall og uten det tyskerne kaller en Leitkultur, en ledende kultur, kan transnasjonale poliitikere, store korporasjoner og hele medieindustrien gjøre som de vil. Det kan være protester, men de vil rent demografisk aldri ha sjansen for flertall.

Britene har torpedert denne arrogansen og selvsikkerheten.

Mediene er i dag i sorg. Journalistene klarer ikke skjule sin skuffelse.

De klarer ikke se utover sin egen nesetipp. De har nå fortalt britene i månedsvis at de beveger seg i rasistisk og xenofobisk retning hvis de stemmer Leave. En av innsiktene velgerne hadde kommet til var at det ikke er rasistisk å være for seg selv.

Mediene kommer i dag til å si at resultatet er en seier for Marine Le Pen og Putin.

De bør heller glede seg over at suvereniteten igjen ligger der den skal ligge i et demokrati: hos folket.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂