I et intervju med Fox News valgte Republican Muslim Coalition President Saba Ahmed å iføre seg en hijab laget av det amerikanske flagget. Hun gjorde det fordi hun er så stolt av flagget, sa hun.

“I’m a proud American,” Republican Muslim Coalition President Saba Ahmed told the Daily News after her on-air battle with a Donald Trump staffer. “I love the flag. That’s why I’m wearing it, because I’m so proud of it.”

stars and stripes

Vi husker Geri Halliwell fra Spice Girls i sin Union Jack kjole. Hvorfor påkaller ikke dette den samme ukomfortable følelsen? Det må ha noe med verdiene å gjøre. Stars and Stripes og de amerikanske frihetsverdiene kræsjer fullstendig med Saba Ahmeds islamske verdier og hva hijaben står for.

Det skjærer i øynene. Det er feil. Rett og slett feil. Og dumt. Hun viser at hun ikke skjønner bæret av hva Amerika står for. Hun mente neppe noe vondt med stuntet. Hun bare forstår ikke.

“I just wanted to show that Muslim Americans celebrate our patriotism, too,” she said. “So I went on the show wearing the flag to show that we’re proud Americans. We want to live in peace. And what ISIS is doing doesn’t represent our religion, and we shouldn’t be targeted because of a few bad people.”

Geri-Halliwell

Ekte britisk – ikke noe kulturkræsj her!

flag-draped-coffins-of-five-us-soldiers-everett

For amerikanere flest så har det kanskje noe med dette å gjøre. 

NY Daily News