You gotta walk it as you talk it: Den svenske regjeringen hånes nå over hele verden for sitt skamløse knefall for et totalitært, kvinnefiendtlig regime.

De tok på seg hijab, pakket seg inn i metervis med tekstiler, og defilerte foran Irans president Hassan Rouhani. Og statsminister Stefan Löfven, som står ved Rouhanis side og smiler fårete.

Hadde man ikke sett bildene i alle nyhetskanaler ville man sverget på at det var noe fra et satireprogram på TV.

Propagandaorganet IIDO

Men det var virkelig nok: Representantene for «feministregjeringen» poserte villig for Irans islamistiske propagandaorgan IIDO. Og nå høster de fruktene av sin ytterst pinlige opptreden; en «walk of shame» fastslår UN Watch.

Det er ifølge Voice of America Islamic Ideology Dissemination Organization (IIDO) som ligger bak dagens mest omtalte bilde. IIDO arbeider ifølge seg selv for å utbre islams kultur og religion. Bildet ble tatt av det iranske statlige organets nyhetsbyrå Mehr.

Slukørede småjenter som står skolerett for rektor. (foto: Mehr)

 

På bildet står syv kvinner – representanter for verdens første feministiske regjering – lydig på geledd med hodene tullet inn i manufaktur. En propagandaseier for den shiamuslimske organisasjonen som siden 1981 har kartlagt «fiendens angrep» på islam (fra Mehr News Agencys side):

It also conducts in-depth studies on the enemies’ cultural onslaughts and anti-Islam propaganda to make policies to thwart their conspiracies and to enlighten the general public.

Organisasjonen ble dannet etter direkte ordre fra Ayatollah Khomeini for å utbre islamsk kultur og ideologi.

Åndsfrender: feminister og islamister

Rick Moran i American Thinker påpeker at dette ikke er det eneste eksempelet på feminister som viser solidaritet med verdens kvinnehatende muslimer. Men hvorfor?

I think feminists see Muslim governments that enforce the covering of women as kindred spirits in opposition to Western values.  The compulsory nature of female dress codes can be excused because, at bottom, the hijab is a protest against modernity and what feminists see as the «sins» of Western males in «oppressing» women.  Muslims may not give women any rights, but their opposition to the notion of Western freedoms is more important.

The hypocrisy escapes them.  To recognize one’s own contradictions, there must be an ability for self-examination and retrospection – something unknown among radical feminists.

The «feminist» government representatives of Sweden had a golden opportunity to make a statement that would have been heard far and wide in the Muslim world.  Unfortunately, ideology got in the way of their supposed mission to advance the cause of women’s rights, and the result was disheartening to Muslim women all over the world.

Gikk verden rundt

Mandag ble de svenske politikernes Teheran-tur omtalt av blant andre Daily Mail, BBC, Washington Post, Die Welt, Bild og Sputnik.

Det amerikanske konservative nettstedet American Thinker undres hvordan Sveriges visestatsminister Isabella Lövin den ene uken kan håne Donald Trump på twitter og snakke om at «the world need strong leadership for women’s rights,» og den neste uken underdanig ta på seg hijab i Iran.

Twitter-bildet som var et åpenbart stikk til president Trump.

 

4. februar skrev Expressen «Hela världen skrattar efter Lövins Trumphån«.

Nå vender hånlatteren seg mot Lövin og hele den svenske regjeringen.

 

American Thinker: ‘Feminist’ Swedish government wears hijab while in Iran