Nytt

Maria Mahmood har gått videre til semifinale i Miss England. Hun er den første deltakeren noensinne som vil delta iført hijab. Maria ønsker å endre på holdningene folk har til muslimer. De blir assosiert med terrorister, sier hun og forteller at arrangørene i Birmingham hadde vært begeistret for å få med en hijabkledd muslim i konkurransen. Hun ble raskt sendt videre til finalen hvor hun ble nr. 2 slik at hun kunne gå videre til landsfinalen.

“Muslims are associated with negative things like terrorism. I’m determined to do my bit to challenge those views. It’s pretty rare for a Muslim woman to be in a beauty pageant but there’s nothing to stop us entering. I entered Miss Birmingham and the organisers were delighted to have a hijab-wearing Muslim in the competition. They fast-tracked me through to the final where I competed against 30 girls and came second. I couldn’t believe it”

Men bikinirunden er ikke Maria så sikker på om hun vil delta i. I så fall blir det i burkini:

“Obviously, I’m not going to parade on stage in a bikini as that is going against my religion and beliefs. I’ll wear a burkini.”

Maria er nr. 2 fra høyre.

Daily Mail   Daily Times  The Mirror

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.