Mediene gjør alt de kan for å påvirke opinionen slik at hele samfunn kan legge seg flate i sin politiske korrekthet. Alle triks tas i bruk. Men det er ikke lenger bare mediene som har enerett på slike knep. Hvem som helst kan sette i stand en scene, filme det og legge det ut som ekte. Eller man er litt smartere og kaller det for «et sosialt eksperiment». Det er jo så populært å se hvem som bryr seg om andre – med skjult kamera selvsagt.

Det siste som vekker store følelser både for og imot; er burkini. Hele Europa diskuterer om det er riktig av Frankrikes mange borgermestre å forby burkini og om det var riktig av grunnlovsdomstolen å forby forbudet. Videre diskuterer man om det er riktig av borgermestrene å ignorere domstolavgjørelsen.

Det var særlig denne episoden i Nice som satte sinnene i kok. Vi skrev om det her.

106669929_burkini_news-large_trans++eo_i_u9APj8RuoebjoAHt0k9u7HhRJvuo-ZLenGRumA

Hun fikk bot og måtte kle av seg. Men var det hele satt i scene? Det lurte Daily Mail på i ettertid.

Det er heldigvis de aller, aller færreste som ønsker et samfunn hvor politiet røsker hijaben av muslimske kvinner. Så hva ville du gjort hvis du så akkurat det skje?

Storbritannia har ikke noe forbud mot hverken burka, nikab eller burkini. En gruppe «spøkefugler» som kaller seg Trollstation mente at et opptrinn hvor en politimann drar av en muslimsk kvinne burkinien på stranden ville være et godt tilskudd til debatten. Hva godt dette skulle føre med seg, er usikkert. Det må ha vært mange på stranden som så hva som skjedde uten at de noengang fikk noen forklaring på at politimannen var utkledd og at det hele var teater. Mon tro hva de synes om britiske politimenn nå?

Det er forøvrig straffbart å kle seg ut som politimann, så dette burde straffeforfølges. Både den falske politimannen og kvinnen i burkini er skuespillere. Det var ingen som angrepet.

Hele samtalen er latterlig og fullstendig utenkelig. Britisk politi oppfører seg ikke slik.

Falsk politimann: ‘Stand up please. Can you take it off please? ‘You’re not allowed to wear it at the beach. You look like a terrorist. I’m afraid you’re wearing it because you’re oppressed.

Kvinne i burkini nekter: ‘I’m not going to take anything off. I’m allowed to wear whatever I want. How am I any different to anyone who’s wearing anything else? This is racial profiling. You can’t say this to me. I don’t feel oppressed at all.’

Den falske politimannen begynner deretter å dra i burkinien før hun roper: ‘Excuse me, don’t touch me.’

Nå begynner folk rundt å engasjere seg.

37AA236400000578-3762875-image-a-126_1472432097995

burkini

En hijabkledd kvinne, som filmet hele opptrinnet, var lettet da det hele ble avslørt som et «sosialt eksperiment».  Hun sa: ‘My heart stopped beating. I’m so happy (that it wasn’t real). I’m going to cry.’

Det blir stadig vanskeligere for folk å skjelne mellom hva som er sant og usant. Et kritisk blikk er påkrevet. Det er mange med en egen agenda og det er dessverrre haugevis med naive og godtroende mennesker som er villige til å la seg lure. Daglig.

Man lurer igrunnen på om det skyldes at folk ønsker å la seg lure.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.