19 år gamle Halima Aden er den første kvinnen til å konkurrere i Miss Minnesota iført hijab. Hun var også den første til å ha på seg en burkini under badedraktdelen av missekonkurransen. Hun kom til USA som barn, men integreringen er det gått så som så med. Islam sørger for det.

hijabmiss

“A lot of people will look at you and will fail to see your beauty because you’re covered up and they’re not used to it. So growing up, I just had to work on my people skills and give people a chance to really know me besides the clothing,» she said. “Be who you are. It’s easy to feel like you have to blend in, but it takes courage to live your life with conviction and embrace the person that you are.»

Med all denne indre skjønnheten (som ingen av de andre kan måle seg med – naturligvis) så er det ikke rart at hun blir en kjæledegge for mediene. Man blir overrasket om hun ikke gjør det skarpt i finalen til søndag og går videre til Miss USA. Idealene til eliten er i samsvar med Halima Aden.

niqab-1

Deltakere i Miss Minnesota 2070?

USA Today   BBC