NBC News i USA skriver at mer enn 100 transmenn har meldt seg på Miss Italia denne uken, i protest over at transseksuelle menn ikke får lov til å delta i skjønnhetskonkurransen.

Arnt Jensvoll skrev om saken på Document: – Miss Italia har forbudt biologiske menn fra å konkurrere i skjønnhetskonkurransen:

– I et intervju med organisasjonens beskytter Patrizia Mirigliani, sa hun til «Radio Cusano» at deltakerne «skal være kvinner fra fødselen av».

Da jeg først så NBC-artikkelen var jeg så fokusert på transseksuelle menn, at jeg trodde det var dem det gjaldt, men det er altså menn som ble registrert som jente ved fødselen.

Kan vi ikke bare gå tilbake til to kjønn? Det er nesten umulig å holde orden på 107 forskjellige kjønn (ifølge sexualdiversity.org)

Transaktivisten Federico Barbarossa, som bor i Bari, en by i Sør-Italia, har snakket med Jo Yurcaba fra NBC som selv er transperson. Barbarossa sa at han ble sint da han så Miriglianis kommentarer, men at han syntes det var litt morsomt fordi det var liksom, Yeah well:

– Jeg var tildelt kvinne ved fødselen, men de ville avvise meg fordi jeg ser ut som en gutt, og de ville betrakte meg som en gutt.

… I was also kind of amused by it, because I was like, Yeah, well, I was assigned female at birth, but they would reject me because I look like a boy, and they would consider me as a boy, he said in an interview with NBC News.

«Transhelten» Barbarossa bestemte seg for å delta i konkurransen under jentenavnet han fikk ved fødselen, som en form for protest i solidaritet med transseksuelle menn.

Notat: Jeg velger å kalle de transseksuelle menn, da en av våre lesere påpekte i kommentarfeltet at transkvinne er ingenting annet et angrep på kvinner og deres egenverd og integritet.

– Dette er menn som imiterer kvinner, de vil alltid være menn og ikke noe annet.

Takk for et veldig godt poeng, og personen som skrev det har så absolutt rett.

Barbarossa har også snakket med Metro UK.

Etter hans «heroiske» protest delte Barbarossa et skjermbilde av en e-post han mottok fra Miss Italia som bekreftet registreringen på Instagram, og deretter delte han det med sin lokale LGBTQ-gruppe han jobber med.

En gruppe som kaller seg Mixed LGBTQIA+ delte Barbarossas innlegg på Facebook med en uttalelse som oppfordrer andre transmenn til å gjøre det samme.

Kampanjen gikk viralt på nettet, forteller NBC videre, og Barbarossa anslår at mer enn 100 transmenn har meldt seg på konkurransen så langt. Noen av «mennene» har til og med blitt innkalt til første trinn i prosessen for å finne deltakere over hele landet.

Barbarossa forteller NBC at Miss Italia-arrangørene gå gjennom hver eneste søknad. Han håper protesten vil få dem til å komme på bedre tanker neste gang. Han liker tanken på at han er en del av Italias fremgang:

– He hopes the protest will maybe lead them to think better next time.

– I like to think I’m a little part of Italy’s progress in this sense, Barbarossa said.

De vil aldri tro at en transperson kan strebe etter å vinne fordi de blir sett på som et trehodet monster, og mange har aldri sett en transkvinne, transmann, eller transperson, ifølge Barbarossa:

– They would never think that a trans person might even aspire to win a beauty pageant, because we’re seen as this kind of, like, three-headed monster, and I think a part of it is that so many people have never seen trans women or trans men or trans people in general.

Han sa at det å ekskludere transpersoner fra skjønnhetskonkurranser eller skoleidrett sender budskapet om at «transkvinner ikke er kvinner». Resultatet er transfobi, som i USA hvor 22 stater har forbudt transpersoner fra å konkurrere på idrettslag som ikke stemmer overens med kjønnet de fikk tildelt fra fødselen.

– He said excluding trans women from beauty pageants or school sports sends the message that “trans women are not women,” which has a ripple effect on how they are treated and on state and national policy.

Barbarossa kritiserer også statsminister Giorgia Meloni og sa at Italias regjering er den «mest ytre høyre» de har hatt siden andre verdenskrig, og at Meloni fordømte det hun kalte «kjønnsideologi» og «lhbt-lobbyen» under kampanjen.

Ifølge transaktivisten så ser det ut til at Miss Italia-arrangørene er klar over protesten, fordi de har snakket med noen av transmennene. Barbarossa har ikke mottatt en telefon eller melding om at han er svartelistet:

– I didn’t get any message which leads me to think I’ve been blacklisted from them, he said, and then he laughed.

Han håper arrangørene og andre som ønsker å ekskludere transseksuelle menn vil snakke med transpersoner og høre deres perspektiver. De er så fokusert på biologi og kropper, og det glemmes ofte at det er mennesker som bor i disse kroppene, sa han:

– They are so focused on biology and bodies, and it’s often forgotten that there are people inhabiting those bodies, he said.

Det gjenstår å se om dette vil bli ett dilemma for Miss Italia-konkurransen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.