Emily Bridges er en biologisk mann som identifiserer seg som en kvinnelig syklist. Boris Johnson uttalte seg om transkvinner i kvinneidrett, etter at Bridges ikke fikk delta i et mesterskap. Nå hevder Bridges seg truet på grunn av Johnsons uttalelser.

Dette er klassisk woke, og minner om hvordan Cathy Newman også påsto at hun hadde blitt utsatt for trusler etter sitt famøse intervju med Jordan B. Peterson. Det fremstår som en effektiv teknikk for å fjerne oppmerksomheten fra det egentlige spørsmålet, og rette søkelyset et annet sted.

Bridges (21) skulle konkurrere i kvinneklassen i National Omnium Championships i april. Men Bridges fikk nei fra British Cycling, som er en av de få institusjonene i sporten som har vist vilje til å sette ned foten for den nye trenden, hvor kvinneidrett invaderes av biologiske menn. Bridges begynte med hormonterapi i fjor.

Statsminister Boris Johnson kommenterte saken etter sykkelkonkurransen var avholdt:

– I don’t think biological males should be competing in female sporting events. That doesn’t mean that I’m not immensely sympathetic to people who want to change gender, to transition.

I et intervju med ITV News hevder Bridges at han mottok hatefulle kommentarer og trusler om å bli utsatt for vold hvis han noensinne stilte opp i en konkurranse. Nå skylder Bridges på kommentaren til Johnson.

– It’s really strange to see probably the most famous man in Britain talking about you and having an opinion on something that he doesn’t know anything about, sa Bridges.

– The response after that was as expected: I had threats of physical violence made against me by complete strangers online.

– People are entitled to hold an opinion about it, but there’s a way to go about voicing that opinion and threatening to kneecap me is not that way.

Selvsagt er slike trusler forkastelige. Men allikevel merker man seg noen punkter.

Bridges sier at folk har lov til å mene noe om transkvinner i kvinneidretten. Dette er en sannhet med modifikasjoner. Transaktivister er ikke akkurat kjent for sin toleranse for folk som ikke svelger den postmoderne kjønnsreligionen med hud og hår.

Foreldre har blitt fengslet og tiltalt for å bruke «feil» pronomen på sine barn. Andre har mistet jobben for å uttrykke seg kritisk om Pride og alt som følger med. Lærere har fått sparken for å hevde at det bare finnes to kjønn. Og en norsk kvinnesakskvinne ble nylig forhørt i fire timer av politiet fordi hun ikke aksepterer at menn kan bli kvinner, mødre eller lesbiske.

Transaktivistene representerer selvsagt ikke alle transpersoner. Men det er de som styrer debatten, og transaktivistene opptrer som en intolerant, uvitenskapelig og hensynsløs mobb.

Sa at menn ikke er kvinner, ble avhørt av politiet i fire timer

Dessuten: Hvor reelle er slike trusler? Dette er jo slikt alle offentlige personer opplever fra tid til annen, særlig hvis man engasjerer seg i kontroversielle spørsmål. Få temaer er vel mer kontroversielle enn den nye kjønnsideologien?

Til slutt: Hvordan i all verden kan Bridges påstå at Boris Johnson er ansvarlig for disse truslene? Det Bridges egentlig sier, er at alle som ikke aksepterer alt transaktivistene ønsker seg, medfører stor fare for transer.

Dette er en form for utpressing som transaktivister gjerne bruker: Hvis man som foreldre ikke umiddelbart aksepterer barnas ønske om å skifte kjønn, så fører det trolig til at barnet begår selvmord. Dette sier de med glatt ansikt, selv om selvmordsstatistikken blant mennesker med kjønnsdysfori (misnøye med sitt biologiske kjønn) ikke blir redusert som følge av kjønnskorrigerende behandling.

Det er verdt å merke seg at Bridges konkurrerte i herreklassen bare noen måneder før han ønsket å konkurrere med kvinner. Han vant faktisk det siste løpet i herreklassen han deltok i!

Nå innrømmer Bridges at det trolig var et feilgrep, men at han følte et behov for å finpusse sykkelformen sin.

Du kan se hele intervjuet via denne linken, eller et kort klipp nedenfor.

Trans cyclist Emily Bridges threatened after PM’s comments 

Kjøp billetter her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.