Et lesbisk speed-dating-arrangement i London har blitt stengt på grunn av anklager om transfobi. Hendelsen fant sted etter at arrangørene hadde begrenset arrangementet til bare «voksne kvinner». Dette melder Breitbart News.

En ukentlig speed dating-kveld for lesbiske i Bloomsbury-distriktet i London er blitt et mål for transaktivister etter at det forbød biologiske menn å delta på arrangementet.

I en uttalelse til Mail on Sunday sa grunnleggeren av dating-arrangementet, Jenny Watson, at hun ble tvunget til å vedta et forbud mot at transpersoner skulle delta i fjor etter at en mann kom til puben iført et lilla latex-kostyme mens han hadde en ereksjon.

«En annen gang kom ei transkvinne inn på kvinnetoalettet og dyttet kroppen sin mot ei kvinne som var opprørt og fortalte meg det etterpå. Det fikk meg til å tenke at dette ikke er rettferdig mot kvinner», forklarte Watson. «Transpersoner fortjener respekt. Men det er behov for beskyttelse av kjønnssegregerte rom for lesbiske kvinner».

Som svar på biologiske menn som dukket opp til det lesbiske arrangementet, skrev Watson på nettstedet hennes: «Hvis du er mann, vennligst avstå fra å komme til arrangementene, du er ikke lesbisk».

Hennes erklæring om at personer med penis ikke kan være lesbiske, gjorde lokale LHBTQ+-aktivister rasende. De rapporterte hendelsen til kommunestyret som transfobisk. Stonegate Group, som eier College Arms-puben der arrangementet har funnet sted i over fire år, har nå stengt arrangementet.

Watson skal ha blitt omtalt som en «Terfy drittsekk». Begrepet Terf (transekskluderende radikalfeminist) har blitt en vanlig merkelapp som brukes mot kvinnelige motstandere av transbevegelsens utskeielser.

En manager fra Stonegate Group skal ha skrevet at han hadde til hensikt å stenge det lesbiske dating-arrangementet og erstatte det med et annet som hadde «inkludering» som et kjerneprinsipp.

Jenny Watson sier at hun synes det er vanskelig å finne et erstatningssted. Hun hevder at transkjønnsaktivister fraråder andre fra å la arrangementet finne sted, og anklager organisasjonen hennes for å være ei «hatgruppe».

Transseksuell forfatter truer med å kutte strupen på Harry Potter-forfatter

Over 100 transmenn har meldt seg på Miss Italia-konkurransen i protest

Løgnen ødelegger demokratiet og friheten

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.