Nytt

Etter gårsdagens skyting på Grønland er en mann intervjuet. Han prater om politiet som skjøt en av hans landsmenn. En somalisk kvinne.

Nå kan det ha seg slik at personen omtaler alle som landsmenn i dagligtale, men det virker svært lite sannsynlig. Dette er riktignok en anekdote, men det kan virke som om somalisk er en sterk identitetsmarkør.

Ledende politikere påpeker hvordan nordmenn må være inkluderende. Det er så mange måter å være norsk på, og ikke minst, vi får høre hvor lite problematisk det multikulturelle samfunnet er. De er jo tross alt like norske som oss.

Det er også viktig at vi ikke skiller mellom oss og dem. Det skal visstnok ikke være bra å tenke slik.

Hvordan står det til med oss og dem tenkingen hos innvandrergruppene? Illustrasjonen til Aftenpostens artikkel forteller sitt. Det ser ut som et segregert Norge med sterke etnisk-kulturelle identitetsmarkører.

Jeg var hundre meter unna, og hørte et skudd, sier Abdisalam Ibrahim.

Ifølge ham skal kvinnen som nå ligger på Ullevål sykehus med ukjent skadeomfang, være somalisk.

– En av mine landsmenn ble skutt. Det var en somalisk kvinne, og en av mine venner kjenner henne. Dette er veldig trist, sier Ibrahim.

 

Osloby