Feature

(Billede: Copenhagen Contemporary)

Den tidligere mangeårige direktør for kunstmuseet Aros i Aarhus, Jens Erik Sørensen, der nu arbejder som projektdirektør i gallerist Jens Faurschou ‘s organisation Copenhagen Contemporary, præsenterer i dagens Politiken organisations forslag til en kunsthal på Papirøen i København:

«To markante forslag til et større udstillingssted for samtidskunst på Christiansholm i Københavns inderhavn kappes om at vinde kommunens gunst, inden det attraktive område, der i folkemunde er kendt som Papirøen, skal udvikles fra 2018.

Den danske gallerist Nicolai Wallner har gennem en årrække arbejdet for et nyt kunstcenter, men senest har også en anden af de helt store aktører på den danske kunstscene, Jens Faurschou fra den private kunstinstitution Faurschou Foundation i Københavns Nordhavn, lagt billet ind på havnefronten med en helt ny organisation.

I organisationen Copenhagen Contemporary har Faurschou ansat den tidligere Aros-direktør Jens Erik Sørensen som spydspids for et forslag om et endnu større kunstcenter på øen, end det hidtidige bud: Et 10.000 kvadratmeter stort internationalt udstillingssted suppleret af et 4.000 kvadratmeter kunstsvømmebad med et vandfald skabt af den islandske kunstner Olafur Eliasson og en kunstpromenade fra Christianshavn til Operaen på Holmen, foreslår Faurschous organisation.»

*

Fra min tid i Aarhus kender jeg Jens Erik Sørensen som en slem opportunist. Og hans kulørte kunstsyn byder mig direkte imod. Men han er en mand, der ikke bare forsår at lancere projekter, men også kunsten at få dem realiseret. Så københavnere kan lige så godt vænne sig til tanken om en oplevelsesøkonomibaseret kunsthal med kunstsvømmebad (SUK) på Papirøen.

I øvrigt interessant at det muligvis bliver to aalborgensere – overborgmester Frank Jensen og Jens Erik Sørensen – der kommer til at sætte deres aftryk på Papirøen.