Billede: Loyal to Familia trænger bare vise sine rygtavler med symbolerne for at vinde nye rekrutter. Foto: Jesper Mortensen / Polfoto

Hvis myndighederne ikke forstår at læse bandekrigen for hvad det er – en krig mod det civile samfund – vil de komme til at fortryde. Vold er en valuta med øgende verdi, hvis den bliver stående uimodsagt.

Det bliver den nu. Alt det som kommer af forslag – udplacering av militære til terrobevogtning (DF), indkalding av politistyrker udenfra – er ad hoc-tiltag af kortvarig virkning. De giver kun et pusterom. Hvis tiden ikke bruges til at formulere seriøse modtiltag vil kraftindsatsen virke demoraliserende.  Politi og militære er ikke løsningen, det er bare midler.

Det er politikerne der sidder med løsningerne, og de kvier sig. De vil ikke se at banderne udfordrer statens voldsmonopol. Politikerne har længe lukket øjnene for denne ubehagelige kendsgerning: Banderne går helt op i ansigtet på politikerne og siger: Fuck you! og politikerne finder sig i det og «spiser det op».

Et samfund der tillader bander der går med våbensymboler på ryggen, ligger dårlig an.

Man har længe krævet at Hizb ut-Tahrir skulle forbydes. Uden held. Nu har man fået kriminelle bander der har slægtskab med Hizb. Det er samme problematik: Man ønsker danske soldater døde og man kriger i gaderne.

Hvis ikke politikerne kan læse det der står med store bogstaver foran øjnene på dem, er det ikke håb for dem.

Banderne må forbydes, og det må ilægges klækkelige bøde og straffe for at bryde uniformeringsforbudet.

Så langt er det bekymringssamtaler det satses på for at hindre rekruttering blandt de helt unge. Det er som politiet og myndighederne ikke helt vil forstå at Lojal To Familia udfordrer dem helt bevidst:

Ifølge Rigspolitiet arbejder banden Loyal To Familia (LTF) aggressivt for at udvide sine aktiviteter både i København, hvor banden udspringer fra, og flere andre steder i landet. Og det kan nu mærkes hos kriminalitetsforebyggende medarbejdere i en række byer.

De driver business, de ekspanderer med vold som identitet. Myndighederne har vidst svært ved at fatte at vold sælger. Ser de ikke på TV?

»Tidligere var LTF en meget lokalt afgrænset bande på Nørrebro. Nu kommer de i hele København (….) siger sekretariatschef Tommy Laursen.

I Københavns Kommune har SSP-enheden haft i alt 61 bekymringssamtaler med børn og unge helt ned til niårsalderen indtil nu i 2017. »Betydeligt flere« end normalt, forklarer sekretariatschef Tommy Laursen.

Men det normale gælder ikke lenger. Hvorfor kan ikke politiet forstå det? Hvis volden «sælger», hvad har politiet at sætte imod?

Politiet må vise at de har en større magt end banderne. Det er det eneste sprog de forstår. Det danske rætssamfund beskytter dem. Politikerne må vedtage nogle love som viser hvem der har magten. Hvis de ikke gør det vil banderne fortsætte at spille dem ud over sidelinjen.

LTF er i Helsingør og Hillerød i Nordsjælland. Sommeren over har banden gjort sit indtog i Aarhus, i Køge melder en skoleleder til TV2 Lorry, at LTF-medlemmer inviterer elever med på café, og i Fredericia dukkede tre unge i maj op til ”Open By Night” iklædt trøjer med ”LTF Fredericia” påtrykt.

I Helsingør Kommune oplyser SSP-chef Mikkel Müller, at »LTF har været aktiv i forhold til at rekruttere flere medlemmer«.

LTF er cool. Det er svært for politikere at blive coole. Men de kan gøre Machiavellis ord til sine: Det er bedre at blive frygtet end foragtet. I dag bliver de foragtet.

LTFs ekspansjon er aggressiv på en speciell måde: De stiller de unge i nye områder overfor et ultimatum: Enten er I med os, eller så er I mod os.

»Og de har stillet nogle ultimative krav til visse lokalområders unge. Enten er de med dem, ellers er de imod dem og potentielle fjender. Det synes jeg ikke om for at være helt ærlig. Det er grotesk at tro, at man kan eje et område på den måde, de stiller det op.«

LTF og Black Army er krigere. De appellerer til de unge drenge og pigerne ser op til dem. Hvis en invandrer kan gå nedad gaden med våben på ryggen uden at politiet tør at røre ham, har de vundet.

Det er enkel psykologi. Et sprog som ghettoen forstår. Som enhver der har sett serier som The Wire forstår: Vold er macho, macho er cool.

Fuck lortet. Alle de andre. Os. Vi eksisterer ikke.

 

 

Denne saken er opprinnelig skrevet for den danske siden. Formodentlig er den også forståelig for leserne av den norske.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂