Nytt

Bander er i ferd med å ta over territoriell kontroll i byer over hele Europa. Nå er det ikke lenger bare i storbyene, men også i landlige omgivelser og regionale sentra bandene gjør seg gjeldende, skriver Karen Jespersen.

 

Fredelige byer som Skovlunde, Kokkedal og Køge er omdannet til kampzoner med skuddueller, vagtværn, parallellsamfund og et politi, der har store vanskeligheder. Nu betaler vi prisen for en politisk korrekthed, der har gjort det næsten forbudt at tale om indvandrerbander.
Trods politiets advarsler er der i konfliktskyhedens tegn ikke blevet gjort nok for at dæmme op for bandeudviklingen i det storkøbenhavnske område, hvor flere byer i stigende grad kontrolleres af bander som Black Cobra.
Innvandrerbander har lagt en ekstra dimensjon til problemene. Politiet har kviet seg for å gripe inn av frykt for å bli kalt rasister.
Som billedet tegner sig, er banderne ved at tage magten i visse lokalområder. De skyder i kampen om narkomarkederne, har vagtværn, presser »beskyttelsespenge« af de handlende og terroriserer almindelige borgere.
Politiet har siden midten af januar haft visitationszoner i dele af det storkøbenhavnske område, og disse zoner bliver hele tiden forlænget. Det har et omfang, vi slet ikke har set tidligere. Alligevel kan politiet knap nok hamle op med banderne. Politisk sker der ikke for alvor noget. Borgere føler sig magtesløse, og de, der har muligheden, flytter fra områderne.
..
For en del år siden blev situationen værre. Nu blev der for alvor dannet nye stærke bander blandt unge mænd med indvandrerbaggrund – især i nogle indvandrerghettoer: Blågårds Plads Gruppen i det indre København med de berygtede og kriminelle brødre, Store A og lille A. Værebro Gruppen lidt nord for København. La Raza, Bloodz, Brothas, Black Cobra er andre bander, hvoraf nogle især findes syd for København, i Køge. Sidste skud på stammen er indvandrerbanden Loyal To Familia (LTF), der bekymrer politiet, blandt andet på grund af deres uniformering. Nogle af banderne samarbejder med de ’gamle’ bander som Hells Angels og Bandidos.
Jonathan Taboryski dræbt under skyderier på Høje Gladsaxe Torv.
Derefter indførte politiet visitationszoner i store dele af det københavnske område. De er blevet forlænget flere gange og er fortsat gældende. Politiet har brugt visitationszonerne til at visitere store grupper af medlemmer fra blandt andre Loyal To Familia, som ofte har været iført skudsikre veste.

..

Under en razzia i december, der skulle bremse banderne på Københavns Vestegn, fandt politiet ti skydevåben, blandt andet et maskingevær, en maskinpistol, rifler og pistoler samt ammunition til et helt våbenarsenal.

Men banderne fortsatte og begyndte at bruge vagtværn. Folk til og fra arbejde måtte nu finde sig i at blive stoppet af unge mænd med indvandrerbaggrund. Nogle af dem med skudsikre veste og skydevåben. I midten af januar blev den 19-årige

I Køge er der vagtværn i et boligområde, der er bemandet døgnet rundt. Nord for København har en kvinde oplevet at blive jagtet i bil af indvandrere i en sort firhjulstrækker. De fik hende standset, rev fordøren op, og først da de konstaterede, at hun ikke var fra en rivaliserende bande, fik hun lov til at køre videre.
Formanden for Venstre i Køge, Bodil Sø, fik vagtværnet at mærke på sin egen krop, da hun ville hente sin søn i bebyggelsen Ellemarken, der kontrolleres af Black Cobra. Da hun parkerede bilen blev hun mødt af en gruppe maskerede mænd, der bankede på ruden og beordrede hende til at forlade området. Hun nåede lige at få sønnen ind i bilen og kørte så sin vej.

Innvandrerbandene er farligere fordi de inngår i det parallellsamfunn som innvandrerne etablerer. Det gjør det mye vanskeligere å komme dem inn på livet.

Indvandrerbanderne er et stort problem i store dele af Europa. I London overfalder banderne uskyldige mennesker, og de er blevet symbolet på samfundets opløsning. I Tyskland har de kriminelle banders magt allerede for nogle år siden udviklet sig så stærkt, at politiet føler sig truet. Således har lederen af Tysk Politiforbund, Rainer Wendt, sagt, at angrebene på politiet nu har et omfang, der får statens magtmonopol til at vakle.
Bandernes fremvækst hænger sammen med dannelsen af parallelsamfund i Danmark og det øvrige Europa. Parallelsamfund vokser frem med egne magthavere, egne regler og egne normer. Med bandeterritorier, islamiske love og tæt kontrol med kvinderne.
Det er riktig som Karen Jespersen skriver at innvandrerbandene ikke bare er et kriminelt problem, det må løses også politisk.

http://www.b.dk/kommentarer/banderne-tager-magten

Banderne tager magten