Nytt

Københavns politi forlenger de såkalte visitasjonssonene i flere forsteder til København for å komme bandekrigen til livs. Unntaksreglene ble innført 11. januar. De gir politiet fullmakt til å stanse og gjennomsøke mistenkelige personer.

Denne gang er ikke Bandidos og Hells Angels innblandet, det er to innvandrerbander som skyter på hverandre.

En visitasjonssone er et virkemiddel hentet fra unntakslovene, hvor rettigheter kan innskrenkes eller suspenderes. Det er et dårlig omen for den sosiale fred.

Med forlengelse innrømmer politiet at trusselen består.

Poul Erik Andersen i denkorteavis.dk:

 

Både Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi har nu forlænget visitationszonernefrem til den 9. april.

De blev oprette den 11. januar som helt midlertidige, men er altså forlænget. De får dermed en varighed, der sjældent før er oplevet.

Med henvisning til de store aktioner i marts mod banderne, hvor der blev beslaglagt store mængder af både skydevåben og knive og slagvåben, konkluderer Københavns Politi alligevel i en pressemeddelelse som begrundelse for at forlænge visitationszonerne frem til 9. april, at:

”Uagtet ovenstående succesfulde aktioner vurderes det, at der fortsat er forøget risiko for voldelige konfrontationer, hvor våben anvendes, og som indebærer fare for personers liv, helbred og velfærd,” understreger Københavns Politi

Banderne har stadig visitationszoner

På Københavns vestegn er visitationszonerne i Gladsaxe, Herlev og Ballerup kommuner ligeledes forlænget frem til den 9. april.

Som begrundelse for denne forlængelse af visitationszonerne i de tre kommuner, anfører Københavns Vestegns Politi blandt andet, at banderne på trods af de store politiaktioner i marts måned stadig opretholder deres egne visitationszoner:

”På baggrund af konfliktbilledet, de fortsatte fund af våben i visitationszonen og bandemedlemmernes kontrol af almindelige menneskers færden i området, har politidirektøren fundet det nødvendigt at forlænge den gældende visitationszone frem til tirsdag den 9. april 2013 klokken 16:00,” skriver Københavns Vestegnes Politi i en pressemeddelelse.

Politiet erkender: indvandrebanderne har stadig magt og skydevåben

Tirsdag den 12. marts og torsdag den 21. marts gennemførte de sjællandske politikredse, herunder Købehavns Politi og Københavns Vestegns Politi, i samarbejde med Task Force Øst og Rigspolitiets Bandeenhed to store aktioner rettet mod indvandrerbanderne samt Hells Angels og Bandidos.

Hverken Hells Angels eller Bandidos og direkte involverede i den storkøbenhavnske bandekonflikt, hvor det er indvandrebander, der bekriger hinanden med efterhånden tilfældige skyderier i gaderne, hvor uskyldige er blevet ramt.

Med forlængelsen af visitationszonerne erkender de to politikredse i København og omegn nu åbent, at det på trods af to omfattende politiaktioner ikke er lykkedes hverken at afvæbne indvandrebanderne eller forhindre dem i at oprette deres egne visitionszoner, hvor de terroriserer danskere både på vej til og fra arbejde og i deres almindelige færden i øvrigt.

Tirsdag var det sammenstøt mellom innvandrerbander i Odense, med biler og kubein. Akkurat som med roma-familiene i Oslo, bryr de seg ikke om faren for omgivelsene, men tar aggresjonen ut på åpen gate:

 

I går tirsdag ved middagstid rykkede Fyns Politi ud til et bandeslagsmål, der var startet, efter at to rivaliserende bander bevidst havde påkørt hinanden i to biler i Buchwaldsgade nær Odense Centrum.

 

Samtidig med, at politiet ankom, dukkede en tredje bandebil op for at komme den ene af de to bander til undsætning.

 

Det lykkedes politiet at anholde i alt ni, som nu vil blive sigtet for på hensynsløs måde at bringe andres menneskers liv i fare samt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

Alle tre biler er nu beslaglagt til nærmere undersøgelse.  Hos Fyns Politi vil vagtchef Kenneth Taarnquist ikke kommentere yderligere om sagen, da der stadig foregår efterforskning, hvorfor der kan komme yderligere sigtelser på banen.

 

Den Korte Avis erfarer, at der kan blive tale om overtrædelse af våbenloven, da et anonymt vidne til avisen har oplyst, at der blandt andet blev brugt knojern under bandeslagslagsmålet foran de to havarerede biler.