Nytt

Lederne av innvandrerbanden Black Cobra gikk lei gateurolighetene i danske byer i februar og ga på et tidspunkt ordre om at vandaliseringen skulle stanse. Bråket og politiinnsatsen forstyrret deres kriminelle virksomhet.

Politiet kan dokumentere at Black Cobra grep inn. De avlyttet telefonene til lederne.

Under urolighederne i februar, hvor utilpassede unge satte ild til skoler, biler og containere over hele landet, beordrede ledende medlemmer af indvandrerbanden Black Cobra uromagerne til at standse afbrændingerne af hensyn til bandens narkotikasalg. Via aflytninger hørte politiet folkene fra Black Cobra – en af landets største og mest frygtede bander – ringe til en stribe unge i Kalundborg, Greve og Hundige.

Beskeden fra Black Cobras ledere lød, at optøjerne skulle standses, fordi de tiltrak så meget politi, at det i flere områder gjorde det vanskeligt for banden at passe deres kriminelle forretninger med blandt andet salg af stoffer.

Kim Kliver, leder af Rigspolitiets Nationale Efterforskningcenter, bekræfter Berlingske Tidendes oplysninger.

»Vi fulgte de aktiviteter, som de utilpassede unge lavede i vinterferien, da vi kunne registrere, at man længere oppe i hierarkiet i banderne var irriteret på disse unge, fordi de tiltrak sig opmærksomhed fra politiet i boligområderne. Det gælder bl.a. nogle Black Cobra-folk,« siger Kim Kliver.

Politikerne er sjokkert over at organiserte bander har så stor makt i innvandrerbydelene.

At indvandrerbanderne i dag tilsyneladende styrer hele boligområder vækker bekymring blandt politikere og eksperter.
..
Rigspolitiet regner i dag indvandrerbander for det alvorligste kriminalitetsproblem herhjemme. Justitsminister Lene Espersen (K) er også bekymret for udviklingen.

De tradisjonelle MC-bandene er fortrengt fra flere byer av innvandrerbandene. Hells Angels har mistet innflytelse, mens Bandidos forsøker å samarbeide med innvandrerbandene.

Politikere i Folketinget er sjokkert over utviklingen. De var ikke klar over at de organiserte bandene hadde så stor makt.

For Retsudvalgets formand, Peter Skaarup (DF), kommer det som en overraskelse, at banderne åbenbart har et så velfungerende netværk og magt blandt de helt unge, at de kan stoppe uroligheder.

– Det er ekstremt ubehageligt, at vi har en stat i staten, der opererer på denne måde, hvor de overtager styringen fra politiet. Det er urovækkende, at det er så organiseret, som tilfældet er, siger Peter Skaarup.


Black Cobra ville stoppe gadeoptøjer


Retsordførere er bekymrede over bandeudvikling