Den årlige stemmegivningen blant norske journalister og redaktører viser at deres partiskhet for venstresiden er større enn noen gang. Når Norge fikk en blåblå regjering ble mediefolk enda rødere. Det merker man på journalistikken som er en eneste vedvarende kampanje for å styrte regjeringen. Tallene er oppsiktsvekkende. Det ville ikke vært en eneste FrP'er på det medievalgte Stortinget. En så massiv ideologisk slagside blir et demokratisk problem. Mediene klarer ikke dekke høyresvingningen i Europa på en fair måte. I stedet forsøker de å stanse den med partisk journalistikk. Dermed havner mediene i krig med en stadig større del av opinionen. Det er ikke bra for den demokratiske prosessen.
Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.