Det er fredag kveld og den såkalte gullrekka til NRK surrer og går i bakgrunnen. Det er annonsert at Jimmie Åkesson skal intervjues i Skavlan og det føles som om det er greit å følge med på akkurat det intervjuet. Fredrik Skavland program kan oppleves som en ny utgave av ”Gutteklubben grei” hvor det er koseprat om diverse temaer mellom forskjellige kjente personer med korrekte meninger. Fungerer ofte greit som en slags bakgrunns-TV.

Intervjuet med Jimmie Åkesson var en katastrofe. NRK kan med rette stille seg i skammekroken. Jimmie Åkesson er på vei tilbake etter en lang periode ute av politikkens verden. Som partileder for Sveriges eneste innvandringskritiske parti er livet tøft. Etter den svenske valgkampen var Åkesson utbrent og måtte ha en pause.

Nå er han på vei tilbake til politikken blant annet hjulpet av antidepressiva.

Intervjuet startet pent og pyntelig med spørsmål om Åkessons sykdom og hans forhold til Sverigedemokraterna under sykdomsperioden. Etter en stund skjønner man at Skavlan har en personlig agenda. Åkesson skal nagles til korset som viser at han er en rasistisk nasjonalist. Hvor mange ganger spurte ikke Skavlan om det var korrekt at Sverigedemokraterna ønsker å felle en hver regjering som er for økt innvandring til Sverige? Skavlan burde kjenne til problemene i de svenske storbyene. Skyting i gatene, voldtekter og horder av tiggere er med på å gjøre svenskene hverdag utrygg. Skavlan bør vite at det ikke i hovedsak er ”pursvenskene” som står bak. Å være i mot Sveriges enorme innvandring er en styggedom i Skavlans verden, og han kjørte hardt på dette punktet.

Skavlan har også hengt seg opp i valgkampvideoen til Sverigedemokraterna hvor en ”pursvensk” pensjonist løper om kapp med tildekkede muslimske kvinner med barnevogner. De kappes om å dra i håndtaket for innvandring eller pensjon. En helt relevant problemstilling da innvandringen ikke er forenlig med velferdsstaten slik vi kjenner den. Ikke-vestlige innvandrere bidrar ikke til statskassa i samme grad som ”pursvenskene”. Det skal ikke mange søk på internett til for å forstå akkurat det faktum.

Skavlan presterer å si at han er berørt av videoen, og at den oppleves som rasistisk. Han hamrer i vei om hvor rasistiske Sverigedemokraterna er. Det trekkes frem uttalelser fra politikere fra Sverigedemokraterna hvor innvandrere omtales i forkastelige ord og utrykk som blant annet parasitter. Dert blir vel tynt når Skavlan daterer den ene uttalelsen til 2002.

Skavlan som bakgrunns-TV er slutt fra nå. Lavmålet er nådd. Det å behandle en som er tilbake fra lang tids sykdom på en slik måte er skammelig. Innvandringskritikk er ikke det samme som rasisme.

Det er sørgelig at man er tvunget til å finansiere NRK via TV-lisensen. Det føles som et landeveisrøveri med formål om å spre politisk korrekt propaganda.