Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson leder et parti med tilhengere som utgjør en stor kulturell belastning for Sverige, hevder kulturskribent Marcus Dunberg. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

Marcus Dunberg er kulturskribent, og i et innlegg i SvD argumenterer han for at svensker utgjør en kulturell belastning for landet. Innlegget er et svar på Jimmie Åkessons uttalelse om å stanse all innvandring som utgjør en sosial, kulturell eller økonomisk belastning.

Jimmi Åkesson er partileder for Sverigedemokraterna (SD). Dunberg er uenig med Åkesson, og skriver at svensker «utgör den i särklass största kulturella belastningen på vårt land». Den aller største belastningen stammer fra de svenskene som stemmer på SD.

Han nevner blant annet at han har sett svensker spise hotellfrokost i pysjamas, enkelte av disse iført sandaler uten strømper. Men det blir verre: Dunberg har sett barbeinte barn.

Dessuten har enkelte hotellgjester fylt termosene og smurt matpakke, og ikke brukt badstuen på korrekt måte. Noen har drukket øl, andre har flydd inn og ut av badstuen slik at varmen forsvant.

Eksemplene han gir fremstår nokså bagatellmessige, når man sammenligner med forholdene Åkesson bekymrer seg over: æresdrap, balkongjenter, kjønnslemlestelse, gjengvoldtekter, barneekteskap etc.

Dunberg avslutter med følgende forslag:

När Jimmie utvisar invandrarna föreslår jag att han skickar med en ansenlig mängd svenskar. Bara då kan vi komma tillrätta med den kulturella belastningen.

SvD
Samnytt

Kjøp Asle Tojes bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.